Årets frisyrer for julens selskaper

dame med paljettkjole og holder seg på håret
Vi har tipsene til frisyren til julens selskaper!
Dame med mange klammer i håret
Gå for spenner i håret for å få en ekslusiv look til juleselskapet!
Dame med fin klemme i håret
Pynt hestehalen med perler!

Du trodde kanskje ikke at hårspennen og hestehalen kunne redde jula, men i år kan de det! Hårstylisten røper hvordan.

Her er julesesongens tre mest trendy frisyrer!

Det er ikke bare huset og julekakene som pyntes og danderes til jul – håret skal også helst ta seg godt ut når sesongens selskaper går av stabelen.

Vi har snakket med hårstylist Jeanette Gjerde Olsen og fått tips til tre trendy frisyrer som du enkelt kan lage selv, og fått noen ekstra tips du kan følge når du er på farta!

Julens største hårtrend: Eksklusivt tilbehør

I årets julesesong skal håret gjerne se litt eksklusivt ut, forteller Jeanette, som har merket seg at det skinner i blanke spenner og glitrende hårbøyler for tiden.

– I år ser vi masse tilbehør som hårbøyler, stener, brosjer og sløyfer. Vi ser også mye sorte detaljer med stener og fløyel.

Hestehalen er en sikker vinner på farta, og det skal ikke så mye til for å få den til å glitre om kapp med julestjerna.

– Bruk gjerne fløyelssløyfer i sort, strassbånd et godt stykke ned på hestehalen eller tvist eget hår rundt halen for en ekstra finish. Om du ønsker noe ekstra kan du også bruke glitter-gel i håret.

Så nå er det bare å samle sammen det du finner av glitter, spenner, strass og stas – her er tre frisyrer som får juleribba til å snu seg i ovnen og rakettene til å nå nye høyder på nyttårsaften!

Dame med krøllete hår og sjøstjerner i håret
Pynt krøllene med en brosje
Dame med krøller og en perleklemme i håret
Sett håret i sideskill og pynt med hårspenner så er du festklar.

1. Voluminøst med brosje

– Denne jula ville jeg gått for en voluminøs «look» med myke bølger og sideskill med hårspenner eller en brosje, forteller Jeanette.

Ja, du leste riktig, brosjen – som tidligere var forbeholdt jakkeslaget – er nå å se i sveisen. Sammen med hårspennen utgjør den sesongens viktigste håraccessoar, og vil gjøre denne voluminøse looken fullkommen!

Slik lager du frisyren:

– For en voluminøs look ville jeg startet med å vaske håret godt. Bruk et skum og en varmebeskyttende spray eller krem for å få glans og volum til håret.

For ekstra løft kan du bruke en rootlifter i håndkletørt hår, forteller Jeanette, før du føner håret opp-ned for ekstra volum.

– Før du lar håret bli helt tørt kan du bruke en mellomstor rundbørste eller hårruller. Hvis du bruker krølltang må du vente til håret er helt tørt.

Krøll håret i flere deler og sett delene opp med hårspenner. Når håret er tørt og avkjølt kan du ta ut spennene og gre gjennom det med naturbørste.

– Avslutt gjerne med litt tørrsjampo eller teksturspray i bunnen, og en lett stylingkrem, olje eller shinespray i lengdene, før du setter håret i en sideskill og pynter med hårspenner eller en hårbrosje.

Tips!

Et problem de fleste har om vinteren er at frisyren blir ødelagt under lue og skjerf. Jeanettes beste tips for å unngå dette, er den gode gamle tørrsjampoen.

– Lue og skjerf skaper ekstra varme i hodebunnen som igjen gjør at håret fort kollapser. Trikset er å ha en liten tørrsjampo i vesken, og snu hodet opp-ned og spraye litt i hodebunnen innimellom.

Tips!

Om vinteren, når det er kaldt ute og varmt inne, og mye elektrisk oppvarming rundt omkring, bør du gi håret litt ekstra pleie, tipser hårstylisten.

– Innfør en god rutine når det gjelder pleieprodukter. Bruk sjampo, balsam og kur for din hårtype. Dette vil beholde fuktigheten og kvaliteten på håret gjennom en vinter med tørr luft og minusgrader.

Dame med wet hårlook
"Wetlooken" er ikke bare for sommeren, den passer også til julesesongen!
Dame med wet hårlook
Går du for "wetlooken" slipper man litt unna om håret er tungt og ikke nyvasket.

2. Vinterfin wetlook

Hvis du trodde at «wetlooken» var forbeholdt sommersesongen, må du tro om igjen!

Ifølge Jeanette må du nemlig gjerne ta med deg «wetlooken» inn i jula, der den vil stå i fin kontrast til juleantrekket.

Slik lager du frisyren:

– Start med fuktig eller vått hår og føn det i den retningen du ønsker å ha det. For å få mer struktur, kan du ta litt skum eller saltvannsspray i håret før du føner det.

Avslutt med gelé eller voks og bruk fingrene til å fordele.

– Husk å ta på gelé i flere lag slik at håret sitter godt inntil hodet, sier Jeanette.

Hårtuppene kan du gjerne la være uten gelé, det viktigste er at håret rundt hodet holder seg bakover.

– Hvis du har krøller eller fall, så kan det være fint å beholde dette, men bruk en del olje for ekstra shine, råder stylisten.

Tips!

Hårstylisten har flere gode råd hvis det går slag-i-slag i jula.

– Det beste tipset når man er på farta og ikke rekker å vaske håret, er å enten preppe håret kvelden før eller gå for en stram «wetlook» eller hestehale. Da slipper man litt unna om håret er tungt og ikke nyvasket.

Dame med fast hestehale
Lyst å gå for en sofistikert frisyre i julesesongen? Da anbefaler vi showpony.
Dame med stor sløyfe i håret
Pynt hestehalen med en sløyfe så er du klar til festen.

3. Showpony

Det er lenge siden hestehale var hestehale. Frisyren stylisten kaller «show pony», innebærer en lav, men stram hestehale, med en sofistikert og eksklusiv finish.

– Når det kommer til denne «looken» kan du se for deg en hest som skal gå dressur eller som er stylet til et show, sier Jeanette med et smil.

Slik lager du frisyren:

– Begynn med å føne håret i den retningen du ønsker å ha det. Eventuelt kan du rette det ut, hvis du vil ha et blankt, sunt uttrykk.

Del håret i en midtskill, sideskill eller gre det rett bakover, før du fester det med en hårstrikk.

– Du kan også flette det eller tviste eget hår rundt halen, sier Jeanette.

Avslutt gjerne med et glitterbånd i hestehalen, eller med ett eller flere fløyelsbånd i sort, så er du klar for festen!

Tips!

Når det kommer til hårprodukter i jula, er det viktig med ekstra beskyttelse, råder stylisten.

– Siden vi styler håret oftere i juletida, må du huske å bruke varmebeskyttende produkter. Hårskum, hårspray, tørrsjampo og oljer eller glansspray er fine produkter i perioden.

Tekst
Newslab
Foto
Getty
Produksjon
Amfi Kreativ