Tips til antrekk til 17. mai

Mann i mørkeblå dress med hvit vest under
Dame i rød gress med sorte pumps og hvit skjorte med en hånd i lommen
Mann i dress med hendene i lomma

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag så finn frem finstasen – heldigvis finnes det mange muligheter for deg som ikke skal ha på bunad.

Kleskode: Dress

Vi feirer nasjonaldagen for å hedre grunnloven og Norges uavhengighet. Dersom kongehuset hadde sendt ut invitasjon til feiringen, ville det stått kleskode: Dress. Det betyr at menn skal bruke full dress.

Fargen bestemmer man selv. Ettersom 17.mai er en feiring som foregår på dagen kan man til og med bruke lys dress. Man skal ha på en hvit skjorte og slips eller sløyfe.

Dressmann hjelper deg gjerne til riktig dress. Være seg 17. mia, bryllup, konfirmasjon eller en annen festlig anledning.

Damene kan bruke skjørt, kjole, buksedress eller dress. Dersom man velger skjørt eller kjole bør man passe på lengden. Plagget bør ikke være for kort og man bør ikke vise for mye hud.

Ja, vi elsker Norge i rødt, hvitt og blått

Vårt kjære flagg sine farger setter et sterkt preg på dagen – både i form av sløyfer, små flagg og fløyter. Det er mange som også velger et antrekk i en eller flere av disse fargene. Det er fine farger som går godt sammen og som passer perfekt til dagen.

Til et klassisk pent antrekk setter man prikken over i-en når man fester på en fin 17. mai sløyfe. Hvis du skal flette håret kan du for eksempel bruke en silketråd i rødt, hvitt og blått som hårstrikk.

Bonustips til damene

Start dagen med fuktighet og en god primer, slik at sminken holder seg fin gjennom hele dagen. 17. mai er en dag man har lov til å pynte seg skikkelig, men ettersom det er en feiring som foregår på dagtid bør du spare den mørkeste øyenskyggen til en annen dag, og gå for mer et naturlig uttrykk i en lysere fargepalett.

Flat lay av burgunder veske, øredobber, beige høyhælte sko og sort skole
Flat lay av antrekk til herre, brettede bukser skjorte og sko

Bonustips til herrene

Møt opp velstelt og nybarbert. Unngå den ultimate feil som du kanskje har erfart før: Selv om du mener at skjorten er ren, stryk den og heng den likevel klar dagen før.

Dersom du plutselig oppdager en uvelkommen flekk rekker du å vaske den, tørke og stryke den. Det er lite som får pulsen til å stige faretruende mye på morgenkvisten enn et planlagt antrekk som plutselig er ikke fungerer.

Det er også lurt å ha med:

  • Gnagsårplaster
  • Paraply eller solbriller (eller begge deler)
  • Snack bar