Slik lager du utendørs julepynt

Julekrans med julekuler på henger på vegg
En rød tråd: Dekorer kransen med de samme julekulene som pryder juletreet.

For at førjulstiden skal gå smertefritt har vi samlet noen tips som gjør det lekende lett å lage utendørs julepynt.

Dekorer med julekrans

Et tydelig symbol på at julesesongen er i gang, er at julekransen har inntatt sin plass på ytterdøra. Hver gang man kommer hjem kan man kjenne på julestemningen allerede ved inngangspartiet.

Det beste er når man går videre og inn blir møtt med duften av pepperkaker og Kurt Nilsen sitt julealbum over høyttalerne.

Slik gjør du

Pynt julekransen selv og kom i julestemning. Er du helt fersk når det kommer til julekrans-laging er det enkleste å kjøpe en ferdig krans og tilføre egen pynt. Pynt for eksempel med noen utvalgte kongler, en sløyfe, små pyntefugler, tørket frukt eller blomster.

Bruk gjerne limpistol til å feste pynten, men pass på fingrene – for limet er brennvarmt. Nytt av året er egne limpatroner i julefarger med og uten glitter, slik at limet også fungerer som dekor i seg selv.

Vil du utfordre deg selv kan du lage en lekker krans helt fra bunnen. Da starter du med en ring av bøyelige greiner, litt tykk ståltråd eller en ferdig kjøpt halmkrans eller krans av pil.

Hent inn eller kjøp noen bunter med vintergrønt fra gran, einer, furu, tuja eller andre vekster med fine blader. Bruk blomsterbindertråd til å surre dem fast med.

Når kransen er ferdig kan du gjerne feste på en stor og vakker julesløyfe eller snurre rundt en lyslenke på batteri som vil lyse opp i mørket.

Julekrans med sløyfe henger på døra