Denne glitter-looken er perfekt til partysesongen

Sminke jente med festsminke
Makeupartist Marthe Hesvik backstage under NYFW
Makeupartist Marthe Hesvik

Vi har fått makeupartistens oppskrift på hvordan du legger sminken til jul og fest. Og best av alt: Den er såpass enkel at det nærmest er umulig å mislykkes!

Nå som vi går inn i festsesongen og det skal fikses og ordnes til både julebord, julaften, diverse juleselskaper og nyttårsfeiring, er det slettes ingen dum idé å lære seg å legge en makeup-look som passer til alle de nevnte anledningene.

– Dette er tiden hvor man godt kan våge seg litt ut av komfortsonen og kjøre på med farger og teksturer som popper litt. Derfor tenker jeg at en glitter-look er helt perfekt til partysesongen, sier makeupartist Marthe Hesvik.

Marthe Hesvik er en av landets ledende makeupartister. Hun har jobbet flere sesonger under moteukene i Paris og New York og jobber til daglig innenfor mote og reklamesegmentet. Hun anbefaler alle som skal prøve seg på en ny sminkelook og øve seg litt i forkant, slik at du ikke risikerer å bli stående og vingle med sminkekosten like før julefesten starter.

Hun har mange års erfaring med å svinge sminkekostene i inn- og utland, og har full oversikt over hvilke trender som råder og hva som skal til for å gjøre fjeset klart for jul. Og vi er så heldige at vi har fått henne til å demonstrere hvordan man oppnår en fjong og glitrende julesminke – steg for steg.

Hesvik mener det geniale med å lære seg å legge denne looken, er at du da har en rutine som du kan benytte deg av hele julen igjennom. Ved å variere fargen på glitteret og fargen på leppene, kan du nemlig enkelt skape ulike uttrykk.

– Den er dessuten mye enklere og raskere å legge enn det folk tror.

Det glitrer i trendbildet

Glitter er gjerne en gjenganger rundt juletider, men i år er det ifølge makeupartisten ekstra populært.

– Glitter er ekstremt trendy om dagen! Man leker seg også mye med sterke farger, og både rosa, blått og grønt er superhot! Inspirasjonen er tydelig hentet fra 80-tallet og TV-serien «Euphoria», sier Marthe.

Bærfargede lepper er også i vinden, og denne trenden kommer ifølge Marthe til å holde seg helt frem til sommeren. Investerer du i en bærfarget leppestift nå, kan du med andre ord få bruk for den langt ut i det nye året.

– Vi ser også at rougen er tilbake. Nå går man litt vekk fra at alt skal være brunt og beige og frisker opp ansiktet med blush og highlighter.

Makeupartist Marthe Hesvik backstage under NYFW
Makeupartist Marthe Hesvik
Slik legger du glittersminke, trinn for trinn.