10 sikre gaver til far

Illustrasjon av firekantet gaveboks med rød sløyfe som balanserer på en finger

Med disse klassiske gavene er det nærmest umulig å ikke treffe blink med farsdagsgaven.

Når farsdagen kommer vil man gjøre stas på pappa med en liten gave. Og da melder gjerne det samme spørsmålet seg hvert år: «Hva i alle dager skal jeg finne på?»

Da kan det være greit å minne seg selv på at man ikke behøver å finne opp kruttet hver bidige farsdag. De klassiske farsdagsgavene har jo blitt klassikere av en grunn – nemlig at de er en forholdsvis rimelig og akkurat passe stor oppmerksomhet, og at de fleste fedre setter pris på dem.

Derfor har vi listet opp 10 klassiske farsdagsgaver som du trygt kan gå for.

1. Bakst

Enten du liker å bake selv eller helst lar et bakeri gjøre jobben for deg, skal det mye til å ikke lykkes med å servere pappa noe fersk bakst på farsdagen. Gå for det han liker aller best, enten det er kanelboller, skolebrød eller croissanter. Står du selv over bakebollen, kan du gjøre gaven enda mer personlig med farsdagsvennlig dekor – som å skrive «verdens beste pappa» med melis, for eksempel. Slenger du på en avis og en pose med luksuriøs kaffe, får du en farsdagsgave i toppklasse.

2. Høstens krimbok

Høsten og vinteren er tiden for å kose seg med en god bok foran peisen, så det å gi et bidrag til fars bokhylle er alltid en hit.

3. Varme til vinteren

Vi går mørke og kalde tider i møte, og er det en ting som er sikkert, så er det at vi alle kommer til å trenge varmt tøy og tilbehør for å komme oss helskinnet gjennom vinteren. Derfor er det helt topp å gi far et bidrag til vintergarderoben på farsdagen. En fin lue, votter eller hansker, ullsokker eller skjerf er uunnværlige de kommende månedene – og vil garantert bli brukt. Overrekk gaven sammen med en deilig frokost.

4. Sokker

Sokker må være klassikeren over alle klassikere, og selv om det kanskje høres kjedelig ut, er det praktisk og fint å få. Man prioriterer jo sjelden å kjøpe sokker selv, mens følelsen av å kunne stikke hånda ned i sokkeskuffen og være sikker på at man får klørne i et par som faktisk passer sammen – og som ikke har antydning til hull – er overraskende deilig.

Bonustips: Suppler den klassiske gaven med et ekstra par med festsokker.

Fokus på Føtter, hvor man ser brune sko med rosa sokker
Fokus på Føtter, hvor man ser brune sko med rosa sokker