Søte kaker til Valentinsdag
Feir kjærlighetens dag med å servere søte kaker til din Valentin. Velg mellom lekre sjokolademuffins eller en herlig sjokoladekake.
Hjemmelaget sjokolademuffins
Muffins
- 300 g smør
- 3 1⁄2 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk egg
- 3 dl lettrømme
- 2 ts natron
- 7 dl sukker
- 7 dl hvetemel
Pynt
- 3 ss frysetørkede bringebær
Sjokoladekrem
- 3 dl kremfløte
- 150 g kokesjokolade
Slik gjør du
- Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
- Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.
- Pisk opp sjokoladekremen til den blir stiv, og pynt muffinsene med kremen.
Pynt med kjærlighet
Finn frem alle ingredienser du vil pynte muffinsene dine med. En kombinasjon av knasende søtsaker og frisk frukt er et godt forslag. Lag ferdig glasuren ut i fra de smaker du vil ha. Til sjokolademuffins kan det smake med en lys frosting som du blander sammen av melis, smør, hvit sjokolade og vaniljeekstrakt.
Å lage en rose på toppen, slik du ser på bildet under, er ikke så vanskelig som man skulle tro. Du trenger en glasurpose, en sprøytetupp og frosting.
Når du starter å sprøyte er trikset å begynne helt ytterst. Jobb deg sirkelvis innover slik at hele toppen fylles og avsluttes i midten med en liten tupp. Hvis du ikke har prøvd dette før, vil du nok bli overrasket over hvor lett det faktisk er. Dryss deretter over ønsket pynt.
Nå har du noen lekre søtsaker som du kan servere til din Valentin.
Fikk du en følelse av at dette var utenfor din komfortsone? Da har vi et annet godt forslag til hva du kan servere på Valentinsdagen. For dere kan selvfølgelig ha en fantastisk dag, selv om du ikke baker en like «pen» kake. Hovedformålet med alle søtsaker er at de skal smake godt.
Hvis du vil fjerne forventningene til vakre søtsaker foreslår vi at du baker sjokoladekaken som går under navnet «mislykket sjokoladekake». Til tross for et mindre vakkert utseende har denne kaken en fløyelsmyk kjerne som faller godt i smak hos enhver sjokoladeelsker.
«Mislykket» sjokoladekake
Ingredienser
- 4 stk egg
- 2 dl sukker
- 200 g kokesjokolade
- 200 g smør
- 21⁄2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 210 °C.
- Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
- Smelt sjokolade og smør i en liten kjele. Sikt mel og bakepulver sammen. Bruk en slikkepott og vend inn sjokoladeblandingen og melet vekselvis i eggedosisen.
- Hell røren i en smurt og melstrødd form, 22 cm i diameter. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Kaken skal ha en bløt kjerne.
- Avkjøl kaken i formen.
- Dryss over melis før servering og pynt etter beste evne.