Bryllupsmenyen som passer perfekt til sesongen
Lurer du på hva du skal servere i bryllupet ditt? Vi har laget fire forslag – enten du skal smis i hymens lenker om vinteren, våren, sommeren eller høsten.
Mange vil si at at maten er et av de viktigste elementene i et bryllup, og mat er best når den er i sesong.
Sesongen er spesielt viktig for hovedråvaren. Man spiser for eksempel normalt ikke reinsdyr om sommeren. Dette gjelder i stor grad for grønnsaker også.
Ikke bare styres råvarenes smak og tilgjengelighet av sesong. Også hva gjestene har lyst til å spise kan avhenge av årstiden.
Fire årstider – fire menyer
Blir det mye å ta hensyn til? Frykt ikke! Vi har nemlig laget fire menyforslag som er skreddersydd til sesongen du skal gifte deg i.
Disse menyene fokuserer på smakskombinasjoner og konsistens. Man må ha noen myke og noen litt sprøere elementer.
Vi lister også opp typiske råvarer som er i sesong for årstiden, dersom du vil gjøre egne tilpasninger:
Til vårbryllupet
Forrett
Stekte kamskjell, syltede agurkbånd, tørket sjøgress, crispy høvlede reddiker, engsyre, soyaperler og ponzu.
Hovedrett
Duo av kalv, filet og kalvebrissel, jordskokk-krem, bakte jordskokker, jordskokkchips, fritert grønkål, kalveglace.
Dessert
Crème brûlée, marinerte bringebær, frysetørket bringebær, karamellisert popcorn.
Lurer du på hva som er i sesong under ditt bryllup? Ta en titt på oversikten:
Frukt og grønnsaker
- Asparges
- Grønnkål
- Agurk
- Hjertesalat
- Jordskokk
- Reddiker
- Neper
- Vårløk
Fisk og sjømat
- Skrei
- Kamskjell
- Blåskjell
- Sjøkreps
Kjøtt
- Kalv
- Storfe
Til sommerbryllupet
Forrett
Asparges, langtidsmodnet spekeskinke, purreløksemulsjon, purreolje, nystekt flatbrød med pisket seterrømme ved siden av.
Hovedrett
Okse indrefilet, grillet nykål, selleripurè, dehydrert selleri, reddiker og smørkokte neper, timiansglace.
Dessert
«Demontert Pavlova». Sprø marengs i flere farger, vaniljekrem, friske sommerbær, rosa snø.
Lurer du på hva som er i sesong under ditt bryllup? Ta en titt på oversikten:
Frukt og grønnsaker
- (Det meste av frukt og grønnsaker)
- Bær
- Rabarbra
- Romanesco
- Nykål
- Asparges
Fisk og sjømat
- Makrell
Kjøtt
- Kalv
- Gris
Til høstbryllupet
Forrett
Røkt og confitert torsk, eggekrem, posjert vaktelegg, høvlet fennikel, syltet fennikelstilk, sprø rugflak.
Hovedrett
Lammecarré med urtecrust, søtpotetpurè, smørstekt skogsopp, kremet spissmorkelsaus.
Dessert
Epleterte, eplechutney, bakte småepler, eplesirup, kremostkrem og vaniljeis.
Lurer du på hva som er i sesong under ditt bryllup? Ta en titt på oversikten:
Frukt og grønnsaker
- Potet
- Eple
- Løk
- Røtter
- Jordskokk
- Moreller
- Spisskål
- Fennikel
- Persillerot
Fisk og sjømat
- Taskekrabbe
- Torsk
- Blåskjell
Kjøtt
- Lam
Til vinterbryllupet
Forrett
Grillet sjøkreps, kremet sjøkrepsskum, småerter, ertespirer, dillemulsjon og grillet surdeigsbrød ved siden av med pisket smør.
Hovedrett
Reinsdyr indrefilet, gresskarkrem, sprø gresskarkjerner, syltet gresskar, rosenkålblader vendt i sprø bacon og løk, kremet viltsaus og småpoteter aparte.
Dessert
Sjokolade Chiboust, sukkerglaserte bjørnebær, sprø sjokoladekrunsj og pasjonsfruktcoulis.
Lurer du på hva som er i sesong under ditt bryllup? Ta en titt på oversikten:
Frukt og grønnsaker
- Beter
- Løk
- Røtter
- Kålrot
- Rosenkål
- Rødkål
- Sortkål
- Gresskar
Fisk og sjømat
- Kveite
- Blåskjell
- Breiflabb
- Sjøkreps
- Kamskjell
Kjøtt
- Reinsdyr
- Hjort
- Elg