Sjokoladehjerter til Valentine
Valentinsdagen er som kjent «alle hjerters dag». I den anledning kan du imponere din kjære ved å servere sjokoladehjerter i forskjellige varianter.
Dette er dagen for å nyte hverandres selskap og kose seg litt ekstra. Hjemmelaget behøver ikke å være vanskelig, men det lille ekstra gjør stor forskjell. Vi foreslår tre enkle varianter for spiselige sjokoladehjerter:
Hjerteformet brownie
Lag brownies i hjerteform for anledningen. Har du noen hjerteformer liggende fra pepperkakebakingen i jul? Fyll røren i disse. Dryss litt melis over før servering.
Sjokoladehjerter
- Isbitbrett med hjerteformer
- Sjokolade av ønsket variant
- Gryte
- Bolle som tåler varme
Slik gjør du
- Velg ut din kjæres favorittsjokolade. Det kan for eksempel være mørk sjokolade, hvit sjokolade eller melkesjokolade, men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting.
- Smelt sjokoladen i et vannbad: Fyll en kjele med litt vann. Sett oppi en bolle som tåler høy temperatur, slik at bollen «flyter» i vannet. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.
- Fyll hjerteformene i isbitbrettet med den flytende sjokoladen. Hvis ønskelig kan du for eksempel drysse litt havsalt over. Sett brettet kaldt i noen timer slik at sjokolade stivner igjen.
- Server på et delikat fat med litt pynt rundt.
Jordbær dyppet i sjokolade
Server jordbær dyppet i sjokolade. Denne varianten kan serves for seg, eller i tillegg til en annen dessert. Serverer man for eksempel jordbærene ved siden av mektige sjokoladebrownies, anbefaler vi at du dypper jordbærene i hvit sjokolade.
Slik gjør du
- Smelt hvit sjokolade i et vannbad. Fyll sjokoladen i en form som egner seg til dypping.
- Skyll og tørk jordbærene.
- Dypp jordbærene i sjokoladen og legg dem til side på et fat med bakepapir
- Sett dem kjølig
Tips!
Bruk en glasurpose og fyll den med smeltet, mørk sjokolade. Klipp et lite hull i tuppen av posen og dekorer jordbærene. Sett de deretter kjølig igjen.