Tre muffinsoppskrifter til babyshower

Tre lyse cupcakes med topping og et halvt jordbær på hver
Cupcakes med pepperostkrem.
To lyse cupcakes med topping og et halvt jordbær på hver

Med en liten dose babyinspirert kakepynt gjør disse smakfulle muffinsene seg utmerket i en babyshower.

Søtsaker er et naturlig innslag på en babyshower. Det kan imidlertid være lettere sagt enn gjort å skulle trylle fram flotte, avanserte kaker for den som ikke har så mye erfaring over bakebollene.

Det er da du skal gå for muffins! De små saftige kakene er ekstremt enkle å lage, og med litt kreativ pynt blir de både dekorative og imponerende på et blunk.

Vi har funnet fram tre smakfulle muffinsoppskrifter – og gir deg tipsene til hvordan de blir ekstra babyshower-vennlige.

Cupcakes med pepperostkrem

Er du ute etter en original og litt mer voksen smaksopplevelse? Da er denne oppskriften midt i blinken!

Dette trenger du til 20 muffins

  • 4 stk egg
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • saft og skall av ½ stk sitron

Pepperostkrem

  • 150 g mykt smør
  • 250 g siktet melis
  • 200 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • saft og revet skall av ½ stk sitron

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens.
  2. Ha i ett og ett egg om gangen. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen. Ha til slutt i skall og saft av sitron.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre.
  4. Fordel røren i formene og stek kakene på 180 °C midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Lag ostekrem. Visp smør og halvparten av melisen lys og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og visp alt sammen til en glatt, jevn krem.
  6. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene.
Seks lyse rabarbramuffins på fat og et trebord
Tre lyse rabarbra muffins stablet oppå hverandre med rosa muffinsform, en halvspist muffins foran, og to i bakgrunnen

Friske rabarbra-muffins

Rabarbra har en syrlig og frisk smak som passer ypperlig til søte bakverk.

Dette trenger du til 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbraen. Kutt så rabarbrastilkene i 1/2 cm biter og bland sukker sammen med rabarbrabitene. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
  2. Deretter rører du sammen smør, sukker og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremet konsistens.
  3. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg, slik at røren ikke skiller seg.
  4. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe så med fløte og bland røren godt sammen.
  5. Fordel røren i 20 muffinsformer så de fyller ¾ av formen. Bruk gjerne et muffinsbrett om du har – da holder muffinsene seg fine og jevne i fasongen. Fordel rabarbrablandingen på toppen av muffinsene før du setter dem i ovnen.
  6. Stek muffinsene midt i ovnen på 180 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tre gulerotmuffins med topping på trefjøl omringet av gulerøtter og grønt
Gulerotmuffins med topping på trefjøl omringet av gulerøtter og grønt, nærbilde

Gulrotcupcakes

Er du fan av gulrotkake bør du sjekke ut denne muffinsvarianten.

Dette trenger du til 20 muffins

  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral olje uten smak
  • 4 stk egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot
  • Sjokoladekrem
  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Slik gjør du

  1. Bland sammen sukker, olje og egg til en eggeblanding. Rør godt mellom hvert egg du har i røren og pisk deretter til blandingen er lys og kremaktig.
  2. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, salt og natron i en egen bolle og rør det forsiktig inn i eggeblandingen. Vend til slutt revet gulrot inn i røren med en slikkepott.
  3. Fordel muffinsene i muffinsformer på et stekebrett og stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Mens muffinsene avkjøler seg på en rist kan du lage sjokoladekremen.
  4. Brekk sjokolade i biter eller finhakk den. Ha den i en bolle eller skål og smelt sjokoladen i et vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm.
  5. Pisk romtemperert smør og melis til det er litt luftig. Hell den smeltede sjokoladen i smør- og melisblandingen og pisk i 5- 10 minutter eller til kremen er lys og luftig.
  6. Ha glasuren i en sprøytepose med tipp og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt eventuelt med et lite kaneldryss.

Du finner kakepynt hos hobbybutikker eller matbutikker.

babyshower muffins og cupcakes i fargene blå og rosa med pynt
Kjeks og muffins dekorert med babytema i rosa. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower..
Kjeks formet etter babyshower for gutt

Slik pynter du for en babyshower-vri

Vil du gi muffinsene en ekstra babyshower-touch for anledningen, fikser du enkelt biffen med litt velvalgt kakepynt.

Du kommer langt bare med glasur. Bruk en kakesprøyte og litt konditorfarge, og tegn på små motiv som bamsefjes, blomster, stjerner eller hjerter. Og topp gjerne med litt strøssel til slutt.

Vil du gjøre noe mer kreativt kan du lage en muffinskake eller en såkalt «pull apart cupcake». Det gjør du ved å sette muffinsene inntil hverandre på et brett og bruke glasuren til å skape et større motiv. Klassiske motiv til babyshower er barnevogn, bamse, elefant, rangle, tåteflaske, kjole eller body. Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser.

For en enklere, men likevel leken variant, kan du sette små trepinner med sukkertopper i muffinsene, eller feste navnelapper på pinnene og bruke muffinsene som bordkort. Søtere blir det ikke!

Oppskrifter
matprat.no
Bilder
matprat.no / gettyimages.no