Lagvis 17. mai-kake med bær

lagvis 17. mai-kake med bær i glass

Server en herlig lag-på-lag kake med friske bær og dekorer desserten med en spisende lakrissnor.

Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 3⁄4 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

Lag

  • 2 kurv bringebær, á 150 g
  • 2 kurv blåbær, á 150 g
  • 1 beger kesam vanilje
  • Eventuelt 8 stk lakrissnor til pynt

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.
  2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.
  4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
  5. Pynt eventuelt med lakrissnører

Tips!

Dersom du skal ta med deg kaken, kan du gjerne bruke glass med lokk. Da blir kaken lett å ta med seg.

Velbekomme!
Oppskrift er hentet fra
Matprat.no
Foto
Mari Svenningsen