Lagvis 17. mai-kake med bær
Server en herlig lag-på-lag kake med friske bær og dekorer desserten med en spisende lakrissnor.
Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Ingredienser
Kakebunn
- 4 stk egg
- 120 g sukker
- 120 g hvetemel
- 3⁄4 ts bakepulver
- 2 ts valmuefrø
Lag
- 2 kurv bringebær, á 150 g
- 2 kurv blåbær, á 150 g
- 1 beger kesam vanilje
- Eventuelt 8 stk lakrissnor til pynt
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.
- Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
- Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.
- Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
- Pynt eventuelt med lakrissnører
Tips!
Dersom du skal ta med deg kaken, kan du gjerne bruke glass med lokk. Da blir kaken lett å ta med seg.
Velbekomme!
- Oppskrift er hentet fra
- Matprat.no
- Foto
- Mari Svenningsen