Lag skumle halloween-muffins

Nærbilde av muffins som er pyntet til halloween
Monstermuffins
Monstermuffins
Grønne monstermuffins. Bilde: Matprat.no

Slik lager du edderkoppmuffins, monstermuffins og mumiemuffins med kun én muffinsrøre.

Det finnes en haug med kule halloween-muffins du kan lage, og spør du oss, er det vanskelig å velge bare én. Under viser vi deg hvordan du kan lage flere ulike halloween-muffins med kun én oppskrift. Her er det nemlig toppingen som gjør forskjellen!

Grunnoppskrift muffins

24 porsjoner

 • 300 g smør
 • 3 ½ dl vann
 • 6 ss kakaopulver
 • 3 stk egg
 • 1 beger lettrømme
 • 2 ts natron
 • 7 dl sukker
 • 7 dl hvetemel

Slik gjør du

 1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
 2. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
 3. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt før du pynter dem.

Monstermuffins

Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul (ca. 5 minutter). Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet. Farg kremen grønn med grønn konditorfarge.

Ha kremen i en sprøytepose med en gresstipp og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt med kakepynt som ligner øyne.

Edderkoppmuffins
Edderkoppmuffins. Bilde: Matprat.no
Skumle halloween-muffins på et bord
Tohodet monstermuffins
Tre muffins pyntet som mumier
Mumiemuffins

Edderkoppmuffins

Bland sammen melis og eggehvite til en glasur og bruk denne for å feste de ulike delene av pynten sammen.

Kjevle ut hvit fondant eller marsipan og stikk ut sirkler på størrelse med muffinsene. Bruk en utstikker eller et kjøkkenglass til denne jobben. Trill små kuler av sort fondant (eller farg marsipan sort) og fest to øyne på hver av kulene.Trill ut små tynne føtter av sort fondant/marsipan og fest tre føtter på hver side av kroppen.

Tips! Får du ikke kjøpt kakepynt øyne kan du sprøyte på noen med melisglasur. Farg eventuelt litt av glasuren sort, slik at du får sprøytet på små pupiller også.

Tohodet monster

Bland kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til kremen får en fast konsistens. Rør inn oransje konditorfarge.

Ha kremen i en sprøytepose med en rund tipp og sprøyt kremen på muffins nummer 1, slik at den dekker toppen av muffinsen. Sett deretter muffins nummer 2 oppå muffins nummer 1.

Bruk hvit og svart nonstop som øyne og tenner.

Mumiemuffins

Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul (ca. 5 minutter). Hell avkjølt, smeltet sjokolade (hvit) i bollen og pisk til alt er godt blandet.

Start med å plassere to øyne på muffinsen. Her kan du bruke kakepynt eller hvit og svart melis. Ha kremen i en sprøytepose med flat tipp og sprøyt kremen lagvis på muffinsene.

Oppskrifter er hentet fra Matprat.no