Enkle sjokoladekaker til barnebursdagen

Sjokoladekake er sjelden feil å servere i barnebursdag – og gjør du litt ekstra ut av pynten, kan samme oppskrift bli til flere kaker. Vi viser deg hvordan.
Barnas beste sjokoladekake
- 300 g smør
- 3½ dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk egg
- 1 beger lettrømme
- 2 ts natron
- 4 dl sukker
- 7 dl hvetemel
- 1 ts salt
Glasur
- 200 g romtemperert smør
- 5 dl melis
- 2 ss kakaopulver
- 3 ss kaffe
Slik gjør du
- Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
- Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
- Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
- Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.
