3 hår- og sminketrender som gjelder nå

Nærbilde av en modell som får øynene sminket
Nærbilde av halve ansiktet til en modell med rosa eyeliner og ferskenfargede lepper
Nærbilde av modell som blir sminket av makeup-artist.

Sett opp håret med trendy hårklyper eller gå for en fargerik eyeliner. Her er tre skjønnhetstrender du bør prøve i sommer.

Sommeren er rett rundt hjørnet og vi lengter etter å fylle sminkepungen med nye favoritter. Heldigvis er butikkhyllene fylt med alt du trenger til årets sommerlook – enten du vil prøve en ny øyenskyggepalett eller trenger nye hudpleieprodukter.

Øyne i fokus

Ettersom de fleste av oss går med munnbind store deler av dagen, er det naturlig at øynene er i fokus denne sommeren – alt fra «fox eye» ala Kendell Jenner til farget eyeliner og grafiske linjer. «Fox eye» har lenge vært en favoritt blant kjendisene, og både Kendell Jenner og Bella Hadid er stadig sett med denne type øyensminke. Sminkelooken gir ansiktet et løft og skapes ved å dra øyenskyggen opp mot tuppen av øyenbrynet, samt legge en tynn eyeliner formet som en «v» i øyekroken. Sjekk gjerne ut YouTube for gode tips til hvordan du gjør det steg for steg.

En annen populær trend vi ser denne sommeren er farget eyeliner – både den klassiske eyelineren og grafisk eyeliner. Begge deler gjør at øynene popper litt ekstra og er en enkel måte å gi sminken det lille ekstra. Hva med å bytte ut det svarte eyelineren med en eyeliner i rosa, eller kanskje en grafisk eyeliner er mer deg? En grafisk eyeliner er hakket mer kreativ enn en vanlig eyeliner. Her kan du leke deg med både form og farger, og la fantasien slippe løs.

Tips! Bytt ut eyelinere med en farget øyenskygge og bruk en kost til å legge øyenskyggen langs vippekanten.

Sunn og naturlig hud

Det er ingen tvil om at hud har vært et hett tema i skjønnhetsverden de siste årene, og i år er ingen unntak. Denne sommeren er det sunn og naturlig hud som troner øverst på listen – en perfekt look for deg som ikke ønsker å bruke for mye tid på sminken. Se etter produkter med mye fukt – gjerne enn BB-krem – og husk å klargjøre huden godt på forhånd. Du kan gjerne bruke både blush og highlighter, men husk at huden skal være så naturlig som mulig. Et tips er å gå for kremprodukter, da disse smelter inn i huden og gir en naturlig glød.

Tips! Gå til innkjøp av en rosa eller ferskenfarget kremblush og bruk den i kinnene, på øynene og litt på nesetippen. Nå er det også populært å dra blushen opp på tinningen.
Nærbilde av ansiktet til en kvinne med naturlig sminke som smiler og påfører krem i kinnet
Miljøbilde av en kvinne med lyst hår og pannelugg