Skravlekopp-senter

Visste du at AMFI Moa er Skravlekopp-senter? Mange i det lille landet vårt er ensomme eller ønsker mer kontakt med andre. Det har vi lyst til å gjøre noe med.

Hva er en Skravlekopp?

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på spisestedene våre. Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Om du trenger litt skravling - eller tilbyr litt skravling - er uvesentlig.

Ta en skravlekopp - La oss prate mer sammen.

Skravlekopp er som kjærligheten - smaker best når den deles med andre.

Skravlekopp er et prosjekt under Mappeløs AS som eies og drives av Venke Knutson og Ingrid Remvik Leirvik. Mappeløs er et ideelt foretak som jobber med bevisstgjøring, inkludering og holdningsendring i samfunnet. Les mer om Mappeløs her.

Skravlekopp er et prosjekt med mål om å skape lett tilgjengelige møteplasser, øke bevisstheten rundt hvordan vi møter hverandre og sammen forebygge og redusere ensomhet i samfunnet.

Ifølge ensomhetsbarometeret og tall fra folkehelseinstituttet føler én av fire på ensomhet eller ønsker mer kontakt med andre. Dette gjelder eldre, voksne, studenter og barn. Mange legger seg hver kveld uten å ha fått seg en prat. Andre skulle gjerne ha tilbudt en. Frykten for å forstyrre eller bli avvist kan gjøre at vi unngår å ta kontakt med hverandre.

Skravlekopp er ikke bare en fin kopp, men også en folkebevegelse for å gjøre oss mer tilgjengelige for hverandre, for å skape flere menneskemøter, et signal og en invitasjon til å sitte ved samme bord, en påminner om å ta en telefon eller sende en ekstra melding, en oppfordring til å invitere med på turer og treff.

Vi blir til i møte med hverandre.

Les mer om Skravlekopp her.

Bli med i Norges første folkebevegelse mot ensomhet!


Mannlig ansatt hos Racoon coffe holder frem en skravlekopp
Venke Knutson sitter ved et bord og drikker kaffe fra en grønn koppe med teksten Skravlekopp på.
Venke Knutson er en av initiativtakerne til Skravlekopp.