Nå er det disse fargene som gjelder

Utsnitt av trestol i såpevasket eik som står foran et bord i samme treverk
Vi tar med oss et hint av rosa inn i det nye året. Vegg malt med Lady Pure Color 12083 Devine. Foto: Jotun.
Moderne stue malt i gult
Fargen Velvet fra Jotun er en lun, dempet og tydelig gulfarge som passer perfekt i stua. Kombiner den med dypere farger som Mellow eller Natural Clay fra Jotun. Vegg er malt i Lady Pure Color i fargen Jotun 10246 Velvet. Foto: Jotun.

Vi møter det nye året med håp og optimisme, noe som gjenspeiler seg i årets fargetrender. Se hvilke farger som vil prege 2021 og la deg inspirere.

Det er ingen tvil om at vi ønsker oss mer farge i hverdagen! Blant årets trendfarger finner vi både gult, rosa, grønt og blått – alt fra de sarte pastellene til de sterke fargene. Det er også mye som tyder på at de nøytrale fargene hvit, brun og beige blir med oss inn i det nye året.

Under har vi samlet de fargene ekspertene har mest tro på i 2021. Kanskje får du lyst til å ta malerkosten fatt?

Tips!

Når du velger farger til hjemmet ditt, kan det være lurt å tenke over hvilke farger du har et forhold til fra før. Hvilke farger har du mye av, hvilke farger trives du med? Det kan også være lurt å tenke over om den nye fargen passer til resten av fargene du allerede har.

Gul glede

Det er få farger som gjør oss mer glade enn gult. Faktisk er gult en farge som minner oss om sol og varme, og ifølge ekspertene skal den visstnok gjøre oss både gladere og mer positive. Gult skal i tillegg representere optimisme, noe de fleste av oss trenger etter et svært annerledes år. Legger du sammen alle disse faktorene, er det kanskje ikke så rart at gult har blitt valgt ut som årets trendfarge av de største aktørene innen farge og trender.

Siden gult skal gjøre oss både gladere og mer positive, passer den perfekt i rom hvor du skal være sosial og aktiv. Gå for en gul pastell eller vær vågal og velg en av de sterke gulfargene. Synes du det blir litt voldsomt å male hele rommet gult, kan fargen også få plass i hjemmet gjennom enkle interiørdetaljer. Hva med å male en kommode i en lys gultone, eller kanskje passer det deg bedre å investere i gule tekstiler eller malerier?

Trebord med gule interiørdetaljer, samt grønne planter
Selv små detaljer i gult kan gjøre mye med interiøret ditt.
Utsnitt av lyserosa rom med lyserosa velursofa og sidebord
Stol og hylle i dyp rød som går ton-i-ton med veggfargen
Til venstre: I år ser vi at også sarte toner med hint av lilla er populært. Til høyre: De varme og dype rødtonene gjør rommet ekstra lunt og koselig.
Stuekrok malt i duse rosatoner, med interiørdetaljer i dyp rød
Vindu, tak og vegger er malt med Lady Pure Color i fargen Jotun 12129 Desert Pink – en avslappet ferskentone som harmonerer godt til mørkt treverk og dype rødtoner. Foto: Jotun.
Skandinavisk stue i duse toner
Utsnitt av spisestue med dekket bord og stort vindu. Brune toner.
Til venstre: Vegg og lister er malt med Lady Pure Color i fargen Jotun 12125 Impression. Impression er en varm og gylden brunfarge som kan kombineres med både gule, beige og blå toner. Fargen passer ekstra godt til den rene skandinaviske stilen. Foto: Jotun. Til høyre: De brune tonene fungerer flott til brunt treverk og svarte detaljer.
Grønnblå hylle som er malt i samme farge som veggen
Fargen Free Spirit fra Jotun er en perfekt balanse av grønt og blått. Vegg er malt med Lady Wonderwall 5489 Free Spirit, hyller med Lady Supreme Finish 5489 Free Spirit. Foto: Jotun
Blå trestol i et rom med lyse trevegger
Moderne spisestue med en grønn plante hengende over bordet
Til venstre: Sett farge på andre ting enn veggene. Å male et bord eller stoler er en flott måte å bruke farger på. Malt med Lady Supreme Finish 5490 Serene. Foto: Jotun. Til høyre: Bruk grønne planter til å få inn litt farger i hjemmet på.

Hint av rosa

Når vi snakker om rosa er det mange som ser for seg en rosafarge som lyser opp hele rommet. Det finnes imidlertid et hav av ulike rosa varianter – alt fra de lyse rosatonene, til korall, fersken, brent oransje og rødt. I år trekkes vi særlig mot de sarte rosatonene, men vi ser også at det er populært med farger som heller mer mot de varme, dype rødtonene.

Tips!

Hva med å velge en lys rosafarge og male taket i samme farge som veggen? Du kan også male lister og dører i samme farge for et mer helhetlig og sømløst uttrykk.

Nøytrale toner

Hvem har sagt at nøytrale farger trenger å være kjedelige? Nøytrale farger som hvit, brun og beige oppleves ofte som myke og behagelige farger, og kommer i uendelige varianter. Velg mellom svale hvitnyanser eller lune toner i brunt og beige. Kombiner det med enkle og klassiske møbler i naturmaterialer som tre, skinn eller betong, og gå gjerne for ton-i-ton dersom du ønsket et mykere uttrykk. Et tips er å male bokhyller eller andre hyller i samme farge som veggen.

Visste du at... det er forskjell på hvittonene? Pass derfor på at du maler tak, lister og dører i en hvittone som harmonerer til veggfargen du har valgt. Spør gjerne om råd der du kjøper maling dersom du er usikker på hvilken hvitfarge du bør velge.

Variasjon av grønt

Det ser ikke ut som at vi blir kvitt hverken blått eller grønt med det første. Fargene er spesielt populære i Skandinavia, og vi finner det på både vegger, møbler og tekstiler. I år ser vi at grønt er ekstra trendy, da fargen bringer med seg en følelse av vår og fornyelse til hjemmene våre.

Siden grønn er en såpass populær farge, ser vi at den kommer i flere forskjellige nyanser. De duse fargene fungerer til det meste og er derfor et enkelt valg for mange. Men om du ønsker en farge som popper litt ekstra, slår det aldri feil med en dyp grønnfarge på soverommet.

Tips!

Er du ikke typen som liker å male, anbefaler vi deg å gå til innkjøp av grønne planter. Grønne planter er supertrendy og en fin måte å få inn litt farge i hjemmet på.