La uteplassen blomstre

Bilde av uteplanter, hagebøker og redskap
Minidrivhus fra Clas Ohlson 699,- / Såpotter fra Mester Grønn 40,- / Potte fra Kid 229,90 / Plantespade fra Jernia 379,- / Dyrk selv-planter fra Mester Grønn 80,- / Lukesett fra Clas Ohlson 59,90
To oliventrær som står i hver sin potte i et drivhus
Oliventrær er en favoritt hos mange, og gir oss en følelse av Italia på vår egen uteplass. Foto: Mester Grønn

Sommeren er rett rundt hjørnet, og vi klør i fingrene etter å fylle uteplassen vår med fargerike blomster og grønne planter.

Vi må nok også i år belage oss på å tilbringe det meste av sommeren hjemme. Da er det ekstra viktig å legge til rette for feriefølelsen på egen solseng.

Kanskje blir dette sommeren du får tid til å realisere hageprosjektet ditt – enten det er et drivhus, din egne lille grønnsakshage på balkongen eller kanskje en splitter ny uteplass?

På AMFI Moa finner du alt du trenger for å få uteplassen til å blomstre – alt fra lekre potter til planter, frø og utstyr. Våre dyktige ansatte hjelper deg gjerne med tips og råd på veien.

Blomster i alle størrelser

Ingenting er som å starte dagen omringet av blomster og grønne planter. For de fleste av oss er det kanskje noe midt mellom som gir oss størst glede; En vaiende bambusvegg som holder kveldsbrisen unna eller krukker med blomstrende rosebusker på terrassen.

Heldigvis trenger du ikke en stor hage og blomsterbed for å ha grønne fingre. Ved hjelp av krukker kan du lage din helt egen sommeridyll på terrassen. Velg mellom fargerike blomster og grønne planter i ulike størrelser, og plant de gjerne sammen hvis du ønsker det. Ikke vær redd for å bruke både tak og vegger når du skal plassere plantene. Dette er med på å skape variasjon, og du får i tillegg utnyttet plassen bedre enn hvis du bare hadde brukt gulvet.

Tips! Dersom du er usikker på om blomstene vil tåle å stå ute allerede nå, kan det være lurt å plante blomstene i flyttbare krukker. På den måten kan du flytte blomstene inn på kvelden og ut igjen på dagtid.

Følelsen av Middelhavet

Denne sommeren er det spesielt populært med oliventrær, lavendel og krydderurter, da vi lengter etter varmere strøk. Plantene minner oss om Middelhavet og Italia, og er perfekt å kombinere med lekre potter i keramikk og betong. Plantene kan stå sammen eller hver for seg – det velger du.

Tips! Gå til innkjøp av hageutstyr, så du kan stelle plantene dine. Du kommer langt med et lukesett, hansker og en vannkanne.
Bilde av uteplanter, hagebøker og redskap
1. Potter fra Kid 199,90 / 2. Chilifrø fra Mester Grønn 45,- / 3. Espalier fra Rusta 99,90 / 4. Trådkurv fra Clas Ohlson 299,90 / 5. Plantebord fra Rusta 399,- / 6. Blomsterjord fra Mester Grønn 60,- / 7. Pallekarm fra Rusta 179,- / 8. Kunstig plante fra Kid 899,90