Strikk årets julegaver

Collage med to bilder av en strikket vest og ullsokker
STRIKK ÅRETS JULEGAVER: Strikket vest fra Rauma. Hjemmestrikkede ullsokker fra PetitKnit.
Utsnitt av kvinnelig modell som poserer i en mintfarget, strikket cardigan
Mintgrønn cardigan fra PetitKnit
Kvinnelig modell som poserer i hvit genser med en strikket, grå hals o ver
Utsnitt av en hånd som holder i en lue som ligger på en seng
Til høyre: Hjemmestrikket lue fra PetitKnit

Hvorfor ikke legge myke pakker under treet denne julen? Hos AMFI Moas strikkebutikker finner du alt du trenger.

Et litt annerledes år har gjort at flere – både unge og gamle – har tatt strikkepinnene fatt. Ikke bare er strikking et morsomt og kreativt tidsfordriv, det har også vist seg at strikking fører til mindre stress og bedre hukommelse, skal vi tro forskning.

En hjemmestrikket julegave er koselig å gi og en fin måte å gjør gaven ekstra personlig. Starter du nå, har du god til å strikke en flott gave til den du er glad i.

Trendy med vest og hals

Hjemmestrikkede julegaver kan være alt fra enkle ting som grytekluter, luer, skjerf og sitteunderlag, til større prosjekter som kofter og gensere med mye mønster. Vil du være ekstra trendy, kan du prøve deg på årets store strikketrend: slip over-vesten – eller hva med en strikket hals til å ha på kalde dager? Begge deler er superhot denne sesongen, og relativt enkelt å strikke for både nybegynnere og mer erfarne strikkere!

Klassikere som Mariusgenser og Vardegenser er også fine strikkeprosjekter å gi bort i julegave, og noe som aldri går av moten. Hva med å velge en annen fargekombinasjon enn de opprinnelige fargene? Pass på at du setter av god tid, da dette er gensere med mye mønster og flere farger.

Psst!

PetiteKnit er den store designeren om dagen. Hun designer flotte gensere, cardiganer, vester og sokker som alle vil ha. Hun er trendsetter og flink til å lage modeller som alle kan bruke.

Flere beige garnnøster samlet i en haug
Collage av ulike garntyper
Hos strikkebutikkene på AMFI Moa finner du garn i ulike farger, størrelser og kvaliteter, fra ulike leverandører.
To par Raumavotter i hvitt og blått
Kvinnelig modell som poserer i strikket hals fra Rauma

Populære farger og garntyper

Hos strikkebutikkene på AMFI Moa finner du garn i ulike farger, størrelser og kvaliteter, fra ulike leverandører. Velg mellom populære farger som beige, brunt, grønt og blått, eller gå for en av dine favorittfarger. Vi ser at flere velger garn i mohairkvalitet, men også alpakka i forskjellige tykkelser, merino og naturlig ull som Rauma finull eller Islandsk lopi.

Mange velger også tykkere garntyper, da de ønsker å strikke ting som går fort. Her har både Camilla Phil og Skappel mange fine oppskrifter å velge mellom.

Det beste med å strikke selv, er at du kan velge akkurat det du selv vil – både når det gjelder garn og farge! Skal det være en gave, kan det imidlertid være lurt å tenke på hva mottakeren liker, slik at du er sikker på at gaven faller i smak.

Tips til nybegynnere

Alle kan lære seg å strikke, men det krever naturligvis øvelse! Er du ny i strikkeverden, kan det være lurt å starte med noe enkelt og som du vet du kan mestre. Dette kan for eksempel være tovede votter, skjerf, kluter, luer eller en enkel genser på tykke pinner. Et tips er å bruke YouTube som hjelp. Her finner du flere videoer for nybegynnere. Det er også et fint hjelpemiddel dersom du står fast i en strikkeoppskrift.

Andre ting som er lurt å lære seg er enkle prinsipper som strikkefasthet, samt velge garn som passer til oppskriften, slik at sluttproduktet passer.

Våre strikkebutikker på AMFI Moa hjelper deg gjerne med å komme i gang med strikkingen. Kom innom, så hjelper vi deg med å finne noe som er tilpasset ditt nivå.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00