Nå kan du ta influensavaksine hos Vitus Apotek syd

To ansatte på Vituas Apotek syd som nå tilbyr influensavaksine

Nå kan du få satt influensavaksine hos Vitusapotek syd – enkelt og trygt, uten legeresept.


Vitusapotek syd har influensavaksiner tilgjengelig for dem som måtte ønske å bli vaksinert – enkelt og trygt med drop-in-løsning. Nytt er at du ikke lenger må ha legeresept.

Tilgjengelige doser influensavaksine har hittil i denne sesongen vært forbeholdt personer i risikogruppene. Fra 1. desember 2020 er det ingen begrensninger på hvem som kan få influensavaksine.

Alle som vil, kan droppe innom apoteket for å ta influensavaksinen kan Rita fortelle.

- Apotekene ønsker først og fremst å bidra til at vaksinasjonsdekningen i befolkningen øker. Influensa kan være en alvorlig sykdom, særlig for eldre og personer med kroniske sykdommer som f.eks. diabetes og hjertesykdom. Influensa øker risiko for lungebetennelse og følgelig også bruken av antibiotika. I tillegg er det viktig å unngå dobbeltsmitte i år, altså unngå at man både blir smittet av covid-19 og influensa, sier Rita Leão.

– De fleste apotek har lengre åpningstider enn leger og kommunale tilbud, og de ligger der folk flest ferdes. På vårt apotek kan man ringe for å bestille time, som vi lett klarer å tilpasse til kundens behov. Åpningstider er fra kl10 til kl20, og vi kan til og med vaksinere lørdager fra kl10 til kl18, forteller Rita Leão, farmasøyt og daglig leder ved Vitusapotek Moa Syd.

Hun gjør oppmerksom på at i apoteket må kunden betale 419 kroner for vaksineringen, uavhengig om du er i risikogruppen eller ikke. Prisen inkluderer vaksinering og bruk av smittevernsutstyr. Hos fastlegen betaler pasienter i risikogruppen maks 50 kroner. Vi kan dessverre ikke tilby samme pris, da apotekene ikke får refusjon fra staten slik fastlegene gjør. Min erfaring er at mange likevel velger å betale de 419 kronene, mange ønsker å få satt vaksinen raskt på en enkel og trygg måte, med mulighet til lengre åpningstider. Vi har allerede satt mange vaksiner i vårt apotek, men vi har fortsatt vaksiner igjen, sier Rita.

Munnbind under vaksinering På grunn av korona har apoteket innført ekstra smitteverntiltak i forbindelse med årets vaksinering. Du kan derfor bli bedt om å ta på munnbind. Apoteket er nøye med å desinfisere overflater som berøres av kunder. Og alle må huske på «en-metern».

– Dersom du føler deg syk skal du ikke komme inn på apoteket. I disse dager er det spesielt viktig å huske på dette. I tillegg er feber et tegn på at immunsystemet allerede jobber med å slå ned en infeksjon. Vaksinasjon må derfor utsettes, sier Rita.

Godt forberedt før sesongen Vi har hatt influensavaksinering i flere år, men da med resept fra lege. Regelendringen som ga farmasøyter rett til å rekvirere influensavaksine trådte i kraft 31. august, så nå kan du bli vaksinert i apoteket uten å ha resept fra lege.

– Vårt helsepersonell har gjennomgått grundig opplæring, både teoretisk og praktisk. Nå er vi 2 ansatte som er sertifiserte vaksinatører. Vi i Vitusapotek Moa Syd er derfor godt forberedt på å hjelpe alle som ønsker å vaksinere seg mot influensa nå, sier Rita.

Før vaksinen settes må du svare på noen spørsmål, bl.a. for å avklare om du kan få vaksinen nå. I tillegg må alle som tar vaksinen vente på apoteket i minst 20 minutter etter at vaksinen er satt.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00