Lokal opplevelsesguide: 10 kjekke tips!

Liten jente og geit Ørnhaug gård
Gøy for store og små på Ørnhaug besøks- og aktivitetstun.
Lokale opplevelser sommer
Lokale opplevelser sommer
Sola-stranden i solnedgang
Ridetur på Islandshester, Moslifjellet og Solastranden.
Lokale opplevelser sommer
Vakker utsikt fra Fjøløy Fort.
Lokale opplevelser sommer
Opplevelsesguide - Kano på stokkavannet
Idylliske omgivelser ved Dalestemmen (til venstre) og Stokkavannet (til høyre).

Ta med deg familie og venner på utendørs-opplevelser i sommer. Vi har samlet ti gode tips til kjekke aktiviteter for deg som ferierer hjemme i Stavanger!

Byen vår er omgitt av flott natur og fine turområder hvor det tilbys spennende aktiviteter for store og små. Planlegg en dagstur til Ryfylke og Lysefjorden, eller en kortere utflukt til Jærstrendene, Hafrsfjord eller Stokkavannet. Her har du ti forslag til lokale, kjekke opplevelser:

Ørnhaug besøk-og aktivitetstun

På Vestre Åmøy finner du denne sjarmerende, lille aktivitetsparken. Hils på dyrene og kos deg med alt denne flotte plassen har å tilby. Alt fra pil og bue, og øksekasting, til trampoliner, lekeplasser og grilling av pinnebrød. Husk å booke på forhånd: www.facebook.com/aktivitetogdyr

Spektakulær ridetur til Uburen

Nyt timesvis med gode opplevelser fra hesteryggen. Uburen ligger 416 meter over havet, og på toppen får du spektakulær utsikt over Lysefjorden og Høgsfjorden. Turen arrangeres av Fossanmoen Islandshestsenter: www.fossanmoen.no

Moslifjellet

Moslifjellet (718 m.o.h.) i Strand, Ryfylke, er høyere enn Preikestolen og har flott utsikt over nesten hele ytre Ryfylke, øyriket og mot Stavanger. Fjellet har samme startpunkt som Preikestolen, men etter at du har tatt en avstikker mot Moslifjellet kan du nyte stien og fjellsiden helt for deg selv.

Solastranden og Sola Strandhotell

Nyt en forfriskende tur på Solastranden, og avslutt med et besøk i Strandbaren på Sola Strandhotell. Kjenn duften av Nordsjøen og lyden av bølgene.

Fjøløy

Området rundt Fjøløy Fort er et av regionens nyeste og mest spennende friluftsområder. Med nydelig utsikt mot Kvitsøyfjorden kan du oppleve litt av norsk krigs- og etterkrigshistorie kombinert med ekte naturopplevelser.

Skattejakt i øyriket

Familier med barn mellom 3 og 14 år kan i sommer bli med på en morsom opplevelse – skattejakt i Stavanger sitt øyrike! Det er også mulig å bli med på den gratis skattejaktbåten. Arrangeres av Stavanger Kommune til og med 22. august: www.stavanger.kommune.no/kultur-og-fritid/barnas-sommer/skattejakt/

Sup og kajakkpadling i Ryfylke

Enten du ønsker å leie, eller delta på kurs eller guidet tur, finnes det flere muligheter for sup og kajakkpadling på fjorden! Her er noen av dem:

https://fjordexpedition.com/

https://frafjordsup.com/

Trening, bad og piknikk i Møllebukta

Pakk med deg litt kaffe og snacks, eller ta med deg noe digg take away-mat fra AMFI Madla. Ta deg en treningsøkt på utegymmen ved den nye parkeringen i Møllebukta, og rund av med et forfriskende bad. Avslutt med piknikkos i sjøkanten.

Dalestemmen og Rennesøyhodnet

Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og gir en fantastisk panoramautsikt. Gå via det idylliske tjernet ved Dalestemmen, som også har gapahuk og er en ypperlig plass for telting.

Kano på Stokkavannet

Kano på Stokkavannet (eller Lutsivannet) er terapi for sjelen, og en herlig opplevelse for hele familien. Ta med matpakke, og nyt en dag med padling og bading i idylliske omgivelser. Kanoene leies på Frilager.no

Takk til alle Facebook-følgere som har sendt oss gode forslag til lokale og kjekke opplevelser. God sommer!

Sommer i Folkehallene

Folkehallene er forvandlet til aktivitetsparker med sandvolley, hinderløyper, trampolineparker og mye mer!

Tilbudet er gratis for barn under 16 år. Les mer her:

https://folkehallene.no/sommer/