Klassisk Dronning Maud
Bevaremegvel, så lekkert! Servert for første gang til dronning Maud i 1906 - nå til dine gjester! Her får du oppskriften på Inge Andas favorittdessert.
FREMGANGSMÅTE FOR KLASSISK DRONNING MAUD:
- Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
- Pisk krem først og sett den kaldt. Ha eggeplommer, sukker og vaniljesukker i piskebollen. Visp på medium hastighet til tykk eggedosis.
- Smelt gelatin sammen med portvin/ Cointreau. NB: Må ikke være over 25°C.
- Vend sammen krem og eggedosis. Vend inn gelatinblandingen. Husk å røre godt i bunn.
- Legg lagvis i flotte glass eller i favorittskålen din av krystall.
- Serveres med bringebærsaus.
INGREDIENSER KLASSISK DRONNING MAUD (4 PORSJONER)
3 dl fløte
3 eggeplommer
100 gr sukker
1 ts vaniljesukker
4 pl gelatin
3 ss portvin eller Cointreau (kan sløyfes eller erstattes med sitron eller appelsinsaft. Man får da en litt annen smak)
100 gr revet sjokolade
FREMGANGSMÅTE FOR BRINGEBÆRSAUS:
Tin bær. Kok opp sukker og vann. Avkjøl. Gni bær gjennom en melsikt for å få bort "kjerner". Tilsett sukkerlake. Kan med fordel lages dagen før. Kan stå 3 dager i kjøleskap.
INGREDIENSER BRINGEBÆRSAUS
300 gr frosne bringebær
1 dl vann
1 dl sukker