Klassisk Dronning Maud

Dronning Maud Dessert i flotte glass på stett
Foto: Tom Haga
Dronning Maud
FRA BRØDRENE PEDERSEN: COCKTAIL/ CHAMPANJE/ DESSERT-GLASS FRA FREDERIK BAGGER Crispy Gatsby 2-pk, 699 kr. Crispy Cocktail 2-pk, 569 kr.

Bevaremegvel, så lekkert! Servert for første gang til dronning Maud i 1906 - nå til dine gjester! Her får du oppskriften på Inge Andas favorittdessert.

FREMGANGSMÅTE FOR KLASSISK DRONNING MAUD:

  1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  2. Pisk krem først og sett den kaldt. Ha eggeplommer, sukker og vaniljesukker i piskebollen. Visp på medium hastighet til tykk eggedosis.
  3. Smelt gelatin sammen med portvin/ Cointreau. NB: Må ikke være over 25°C.
  4. Vend sammen krem og eggedosis. Vend inn gelatinblandingen. Husk å røre godt i bunn.
  5. Legg lagvis i flotte glass eller i favorittskålen din av krystall.
  6. Serveres med bringebærsaus.

INGREDIENSER KLASSISK DRONNING MAUD (4 PORSJONER)

3 dl fløte

3 eggeplommer

100 gr sukker

1 ts vaniljesukker

4 pl gelatin

3 ss portvin eller Cointreau (kan sløyfes eller erstattes med sitron eller appelsinsaft. Man får da en litt annen smak)

100 gr revet sjokolade

FREMGANGSMÅTE FOR BRINGEBÆRSAUS:

Tin bær. Kok opp sukker og vann. Avkjøl. Gni bær gjennom en melsikt for å få bort "kjerner". Tilsett sukkerlake. Kan med fordel lages dagen før. Kan stå 3 dager i kjøleskap.

INGREDIENSER BRINGEBÆRSAUS

300 gr frosne bringebær

1 dl vann

1 dl sukker