Inges fiskesuppe med lett røkesmak

Fiskesuppe
Foto: Tom Haga FRA BRØDRENE PEDERSEN: STJERNERIFLET JULESERVISE fra Royal Copenhagen. Dyp tallerken 549 kr. SPISESKJ FRA SKAUGUM, 299 kr. LINDUK FRA LOVELY LINEN, fra 1249 kr.
Inger Anda
Inge Anda i sitt ess hjemme på kjøkkenet.

Tilsmakt med hvitløk og karri. Servert med fisk, reker og finskårne grønnsaker. Imponer gjestene med Inge Andas beste fiskesuppe.

FREMGANGSMÅTE FOR SUPPE:

Renskjær fiskekjøtt, ta bort skinn. Surr hvitløk, løk, karri og bacon i en gryte. Ha i fisk og surr videre. Ha i kaldt vann til det dekker fisken (min. 2 liter). Kok ca. 40 minutter og sil. Tilsett crème fraîche og fløte. Kokes til det tykner. Imens pilles reker og fisk gjøres klar. Kutt grønnsaker og forvell lett. Anrett i pene tallerkener eller suppeterrin.


INGREDIENSER FISKESUPPE

800 gr røkt hyse, ta av skinn og skjær i store biter (kan også bruke bein av hvit fisk men gode smaken kommer av den røkte fisken)

6 fedd hvitløk

6 strimler bacon

6 stk sjalott løk (medium størrelse)

2 ss karri

Vann til det dekker i gryta ca. 5 dl fløte

2 beger crème fraîche


GARNITYR

Pillede reker

Valgfri fisk, gjerne en med fast konsistens

Kuttet purreløk

Gulrot i staver (som fyrstikker)

FREMGANGSMÅTE FOR BRØD MED ROSMARIN OG MALDONSALT:

Løs opp gjær i vann. Bland alle de andre ingredienser og kna til en fin deig. La heve til dobbel størrelse.

Bak ut brød, dytt rosmarinkvaster ned i brødet. Pensle med olje og dryss over salt. La heve min. 30-40 min. Stekes på 220 grader.

INGREDIENSER BRØD MED ROSMARIN OG MALDONSALT

1 l lunkent vann

50 gr gjær

2 ss havsalt

2 dl olivenolje

3 ss honning

1500-1600 gr hvetemel

Olivenolje

Kvister av rosmarin