Inges fiskesuppe med lett røkesmak
Tilsmakt med hvitløk og karri. Servert med fisk, reker og finskårne grønnsaker. Imponer gjestene med Inge Andas beste fiskesuppe.
FREMGANGSMÅTE FOR SUPPE:
Renskjær fiskekjøtt, ta bort skinn. Surr hvitløk, løk, karri og bacon i en gryte. Ha i fisk og surr videre. Ha i kaldt vann til det dekker fisken (min. 2 liter). Kok ca. 40 minutter og sil. Tilsett crème fraîche og fløte. Kokes til det tykner. Imens pilles reker og fisk gjøres klar. Kutt grønnsaker og forvell lett. Anrett i pene tallerkener eller suppeterrin.
INGREDIENSER FISKESUPPE
800 gr røkt hyse, ta av skinn og skjær i store biter (kan også bruke bein av hvit fisk men gode smaken kommer av den røkte fisken)
6 fedd hvitløk
6 strimler bacon
6 stk sjalott løk (medium størrelse)
2 ss karri
Vann til det dekker i gryta ca. 5 dl fløte
2 beger crème fraîche
GARNITYR
Pillede reker
Valgfri fisk, gjerne en med fast konsistens
Kuttet purreløk
Gulrot i staver (som fyrstikker)
FREMGANGSMÅTE FOR BRØD MED ROSMARIN OG MALDONSALT:
Løs opp gjær i vann. Bland alle de andre ingredienser og kna til en fin deig. La heve til dobbel størrelse.
Bak ut brød, dytt rosmarinkvaster ned i brødet. Pensle med olje og dryss over salt. La heve min. 30-40 min. Stekes på 220 grader.
INGREDIENSER BRØD MED ROSMARIN OG MALDONSALT
1 l lunkent vann
50 gr gjær
2 ss havsalt
2 dl olivenolje
3 ss honning
1500-1600 gr hvetemel
Olivenolje
Kvister av rosmarin