Dette er sminke- og hårtrendene som gjelder nå

To damer som smiler til hverandre
Hilde og Venke fra Venkes Hårdesign
Kvinne med kort hår og pannelugg ser i kamera.
En kul lugg er trendy denne høsten.
Modell med håret i sideskill.
Midtskillen kan gå og legge seg (til siden). Sideskillen er tilbake!

Høsten byr på kaldere, våtere vær, men også litt sol for de som er heldige, så riktig fukt til hud og hår er viktig denne sesongen.

Og med riktig fuktighet vil også sminke og hårstyling ikke bare sitte bedre, men også se bedre ut! På AMFI Madla har vi mange ansatte som er ekstra gode på å gi de beste tipsene til denne sesongen.

Gi håret fukt og beskytt den mot den tørre luften

Daglig leder på Nikita Hair Madla, Linda, holder en knapp på produktene fra Eleni & Chris. «Utramin gir mye fuktighet til håret nå når det er tørrere luft og håret blir mer tørt.

Sensimin stimulerer hodebunnen og er super for tørr hodebunn! Shampo, balsam og en nydelig leave-in lotion som fungerer som en fuktighetskrem for hodebunnen.»


Styling-tips!

  • Bruk skum for å få hold og volum
  • Bruk volumspray for å få hold og tekstur
  • Serum er perfekt for fuktighet, hold og pleie
  • Bruk en god spray til styling og finish.

Høstens hår skal ha gloss og shine

Hos Venkes Hårdesign fokuseres det mye på farger for tiden, sommerens stil og farger har bleknet en del. Hilde sier dette om høstens trend «Vi bruker mye glossinger og shinfinity for å friske opp håret etter sommeren. Dette er som en «lipgloss» til håret! Fargen Blond kan være så mangt fra rene striper med bleking, men da helst med en gloss over for å få en Strawberry blond -look. Cowboy trend og Old money trend er også i fokus, men da gjerne i en kombo. Old money er sofistikert, elegant blandet inn med tradisjon. Altså et karamellfarget hår med babylights eller laget med noen folier i front.

Hildes tips!

Vi fokuserer mye på fusiodose som er vår kurbehandling fra Kerastase.

Akkurat nå vil vi at kundene skal føle det spesielle velværet med «shiny/healthy» hår.

  • For å beholde det flotte shinet og for at fargen skal vare anbefaler vi hjemmeprodukter som sjampo/balsam/kur. Ps! Silvershampo er et must til hjemmebruk for å holde på kalde stiper
Svarthvitt bilde av kvinne med solbriller og trompet.
Fargefesten er kanskje over, men det blir langt fra kjedelig.
Nærbilde av grønt øye med sotete øyeskygge.
I høst skal øynene være i fokus, gjerne med hjelp fra mørke fargetoner.
Kvinne ser rett i kamera med hendene holdt opp ved siden av ansiktet.
Gjør deg klar til fest med sølv øyenskygge og neglelakk.

G for grunge

Grunge- og punk-stilen har begynt å ulme igjen, og drar med seg sommerens «wetlook» videre inn i høsten.

– Det å style håret så det ser vått ut, pleier å være en vår- og sommertrend, men i år har trenden dukket opp på høstvisningene. Det er nok fordi punken er tilbake.

– På catwalken går det i sort, grått og sølv, og statement-lepper med mørke farger som burgunder, lilla, blått og sort. Det er også stort fokus på øyne, som i høst skal være sotete. Løsvipper derimot, er det lite av nå, forteller Jeanette.

Hvis løsvippene løsner, kan du altså bare la dem falle. Nå skal alt være mer rufsete og tilfeldig: sotete øyne, mørke statement-lepper og rufsete hår.

Hvis du synes det blir mye med mørke, glossy lepper og lipliner til hverdags, vet makeupartisten råd:

– Det er masse fine farger å velge mellom nå! Dropp liplineren og velg for eksempel en brunoransje eller burgunderrød leppestift som du kan tappe lett på leppene, eller bare en gloss.

TIPS!

For å få freshe statement-lepper, er det viktig at leppene ikke er tørre. Skrubb leppene med en leppeskrubb før du legger leppestiften.

blid dame viser parfyme
Koch Parfymeri Madla
Kvinne med kort hår og naturlig sminke.
No-makeup-trenden fortsetter: – Det er på tide å legge vekk conture-sticken, forteller makeupartisten.
Kvinneansikt med fregner og naturlig sminke.
Litt rouge og lipgloss og du er klar for å gå ut.

Gi huden glød og en beskyttelse

Jill fra Koch Parfymeri Madla deler sine beste tips og produkter får å få en gyllen og frisk look i høst.

1. A Hint of Summer er en økologisk selvbruner fra Rudolph Care som gir deg en gylden glød, og gjør det lett å oppbygge og vedlikeholde en solbrun farge – helt uten å utsette huden for solens skadelige stråler. Fremfor å lage en tradisjonell selvbruner, så er de fargegivende ingrediensene komprimert, så du kan blande dem direkte i de hudpleieproduktene du liker best å bruke.

  • Svanemerket. Sertifisert økologisk av Ecocert.

2. Amazing Space Beauty Sleep mask er en prisvinnende ansiktsmaske til ansikt, øyne og hals fra Amazing Space som glatter ut og gjennomfukter huden mens du sover. Beauty Sleep Mask brukes som en "beauty-boost" på natten etter behov, og har oppstrammende effekt som forynger og glatter ut hudens overflate. Perfekt å bruke etter mye soleksponering.

  • Laget med økologiske ingredienser.

3. OUAI hårmaske er for tørt og slitt hår som har vært utsatt for mye sol og saltvann ila sommeren. Denne rike og reparerende hårmasken fra OUAI gjenoppretter fuktigheten, demper friss, reparerer skade og forebygger brekkasje for tørt, slitt og tykt hår. Denne nærende hårkuren har en rik formel med sheasmør, oljer fra mandel, oliven og macadamia pluss hydrolisert keratin og etterlater håret ekstra glatt, mykt og glansfullt.

4. Bodyologist Skin Drencher body lotion er en ekstra nærende og pleiende naturlig bodylotion fra Bodyologist fylt med aktive ingredienser som etterlater huden myk, smidig og mettet med fuktighet.


TIPS!

Har du urenheter, kan du fortsatt dekke over disse og samtidig følge «no makeup»-trenden. Bruk concealer der du trenger det, men dropp det heldekkende laget med foundation.

Tekst
NEWSLAB
Foto
Getty
Produksjon
AMFI KREATIV