Fruktig påske!

flatlay-bilde av skål med frukt og bær
nærbilde av pizza med frukt og bær
bilde av pizza med frukt og bær

Kan det friste med en frisk påskedessert? Denne pizzavarianten er lett å lage, og du velger selv dine fruktfavoritter som topping.

Påske er tiden for å kose seg med god mat, og mange har tradisjon for å lage påskelam i denne høytiden. Da kan det være godt med en dessert som er lett og fruktig, og ikke minst lett å lage. Denne fruktpizzaen har en knasende sprø bunn, med en søt og syrlig kremsaus, toppet med frukt og friske bær – en helt nydelig smaksopplevelse. God påske!

Oppskrift: Fruktpizza til påske

INGREDIENSER

Kjeksdeig

  • 200 g hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/4 ss natron
  • 100 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 2 ts vaniljesukker

Kremost (kan også bruke vaniljekrem)

  • 220 g Philadelphia-ost
  • 6 ss melis
  • 1/2 ts vaniljesukker

Topping

Jordbær, kiwi, klementin, bringebær og blåbær (eller andre frukt og bær du liker).

Slik gjør du:

Kjeksdeig

  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Visp sukker, vaniljesukker og smør, ha i egg. Tilsett melblandingen (sammen med bakepulver og natron) litt etter litt til alt er godt blandet.
  3. Kjevle deigen ut i eggeform. Sett i ovnen og stek i 11-13 minutter. La den avkjøles helt.

Kremost

  1. Visp kremost, melis og vaniljesukker.
  2. Smør dem utover den ferdigstekte og avkjølte deigen.
  3. Pynt med frukt og bær.
nærbilde av pizza med frukt og bær
bilde av pizza med frukt og bær