Få påskestemning i stua med enkle grep

Rosa blomsterdekorasjon og eggeskall
Påskedekorasjon på kjøkkenet

Heldigvis finnes det mange enkle måter å skape den gode påskestemningen på. Vi viser deg hvordan du pynter med hjemmesnekret stearinlys, påskeegg og gåsunger.

Når vi tenker på påske tenker vi på Kvikk Lunsj, Solo og solbrente nesetipper i fjellveggen. Vi tenker på påskeegg i form av fargede egg som man spiser, fargede egg som brukes til pynt og påskeegg fylt med godteri. Vi tenker på gåsunger, gule påskeliljer og påskeharen. Naturligvis tar vi med oss noen av disse elementene når vi skal pynte til påske.

Pynt med påskeegg og gåsunger

Gåsunger vitner om at vinteren er på hell og gjør seg godt i en fint pyntet stue. Gi blomstene en pause og overlat plassen til en bunt kvister med lubne, myke, vakre gåsunger. Dekorer gjerne gåsungene med malte påskeegg. Da har du full frihet til å velge hvilke farger du skal dekorere med, slik at det passer stilen og interiøret hjemme eller på hytta.

Når du skal henge opp eggene kan du for eksempel å bruke en tråd og en bit av en fyrstikk. Knytt tråden rundt midten og stikk fyrstikken på langs ned i hullet som er i toppen på egget. Når hele fyrstikken er gjennom hullet, vil fyrstikken snu seg på tvers inni egget, slik at tråden henger fast. Knytt deretter den andre enden i en av greinene. Mer enn det skal ikke til. Det er så enkelt, og likevel gjør det så mye positivt for stemningen.

Dekk bordet

En deilig påske inkluderer mye god mat og lange samtaler. Spisebordet spiller derfor en sentral rolle i pynteseasen. Vi foreslår at du lager fine, eggeformede bordkort og knytter serviettene formet som kaninører. Det er lov å bruke rikelig med pynt, så kan dekoren vare gjennom hele påsken. Absolutt all pynten behøver ikke å være skinnende gul, men det er hyggelig å følge tradisjonene ved å bruke noen fine, påskegule innslag.

Påskefrokost dekket med fargede egg, oversiktsbilde
Dekk bordet til påske