Overrask med romantisk skattejakt

Blomster, to vinglass, kort med hjerte på og flaske på et bord
Kaffemaskin med en post-it lappe på, som har et på tegnet hjerte på
Lyserosa post-it-lapper plassert i en hjerteform på et speil

Valentinsdagen er på mange måter en gyllen anledning til å gjøre noe ekstra hyggelig med din kjære - som en romantisk skattejakt.

Selv om kjæresten din har gjort seg fortjent til en gave betyr det ikke nødvendigvis at han/hun ikke må jobbe litt for det. Øk spenningen ved å arrangere en overraskelse.

Psst... Dette er også gode tips hvis du er en av de som innser at det er valentinsdag helt i siste liten.

På med sjørøverhatten

La deg inspirere av barneleker og ta på deg sjørøverhatten. Gjem gaven og tegn deretter et skattekart med morsomme referanser som gjør det passe lett for din elskede å finne gaven. Deler du skattejakten opp i flere deler får dere enda mer ut av barnestrekene og skattejakten blir hakket mer utfordrende.

Du trenger

  • Ark
  • En gave/noe å gjemme
  • Penn, gjerne både sort og farget
  • Litt fantasi

Tampen brenner!

Fortsatt inspirert av barneleker finnes det flere muligheter for å gjøre gaven både humoristisk og minneverdig. Finn frem alt man trenger for å ha en innendørs piknik og gjem det på for eksempel fire forskjellige steder. Når rekvisittene er godt gjemt kan leken begynne.

La din kjære lete seg frem til de forskjellige gjemmestedene, og vent spent til han/hun skjønner sammenhengen. Dersom hjemmet er stort og du har tatt gjemme-jobben på alvor, kan du på forhånd av hvert søk røpe om det er «frosk», «fisk» eller «fugl».

Når alle elementene er lokalisert kan dere sette opp pikniken i et hjørne i stua og drømme dere bort. For å innhente noen ekstra poeng kan du på forhånd lage en spilleliste som passer til anledningen. Sett på musikk og legg bort telefonene for å nyte hverandres selskap uforstyrret.

Du trenger

  • Piknikkurv (eller noe tilsvarende)
  • Noe godt å drikke og spise
  • Tallerkener og glass
  • Pledd og puter

Si det på post-it

Ikke alle gaver kan pakkes inn og noen ganger er det faktisk tanken som teller. Som for eksempel alle de fine tankene du har om din kjære. Finn frem en bunke med post-it lapper og noe å skrive med. På lappene kan du skrive hvilke egenskaper du liker best, minner som du holder kjært eller interne spøker. Skriv ned ting som får dere begge til å smile.

Lappene kan festes i en hjerteform på speilet på badet slik at det er det første han/hun ser når de står opp. Lappene kan også festes på vilkårlig steder rundt i hjemmet. Noen kan for eksempel festes på svært synlige steder, som for eksempel på kjøleskap, speil og vegger.

Spar et par lapper som du «gjemmer» ekstra godt. Legg de nederst i undertøyskuffen eller i en skuff dere sjeldent bruker på kjøkkenet. Dersom ikke alle lappene blir funnet så er det helt fint - det er minst like koselig å finne en lapp en annen dag.

Du trenger

  • Post-it-lapper
  • Penn