Topp tre interiørtrender denne høsten

Stue med brun vegg og grønnplanter med en sittegruppe i et hjørne
Dame med blomsterbluse og hvit bukse
Vibeke Illevold Nordsveen, som står bak instagramkontoen @enkontrast, og er lidenskapelig opptatt av interiør og farger.

Personlig og unikt er stikkordene for høstens interiørtrender. Hjemmene våre skal speile hvem vi er, og være et behagelig sted å trekke seg tilbake.

Sesongens interiørtrender rommer personlig stil og «gjør det selv», samtidig som vi vil kunne trekke oss tilbake og kose oss. For hjemmet skal være et godt sted å være, og denne høsten er vi opptatt av litt ekstra luksus og eleganse på hjemmebane.

– Vi er på jakt etter hotell- og spafølelsen, spesielt på badet og soverommet. Gardiner fra gulv til tak, vegg til vegg-teppe og seng med hodegavl helt opp til taket gir en hotellfølelse, forklarer Vibeke Illevold Nordsveen, som står bak instagramkontoen @enkontrast, og er lidenskapelig opptatt av interiør og farger.

Stue med brun vegg og grønnplanter med en sittegruppe i et hjørne
Grønne oaser gir energi. Skaff deg en pidestall eller et lite plantehjørne.

Omgi deg med grønne planter

Vi elsker naturen, og denne høsten henter vi naturen inn hjemmene våre for å skape grønne oaser som gir oss masse energi.

– Nå er det grønne planter som gjelder, i motsetning til tørkede blomster og strå. Spesielt grønne planter med farger i bladene, sier Vibeke.

For grønt er ikke bare grønt, men finnes i nyanser av grått, rosa og gulgrønt som frisker opp interiøret. Praktspragle, begonia og peperomia er eksempler på slike planter.

Tips!

Kjøp eller lag deg en elegant pidestall, slik at du får plantene dine opp i høyden. Du kan også bruke den til å lage et lite plantehjørne med for eksempel tre forskjellige planter, en på gulvet, en i vinduskarmen og en på pidestallen. En slik måte å dandere plantene dine på gjør at rommet oppleves ryddigere og mer helhetlig.

Hvite lysestaker med brennende lys og en grønnplante som står på en kommode
Det er vakkert å kombinere ulike nyanser av lyst og mørkt treverk.

Bland lyst og mørkt tre

Vil vil ha naturlige og friske materialer hjemme, og knapt noe føles så varmt og godt som treverk. Treverk er et materiale som passer inn overalt, enten det er et bord, hylle, krakk, lampe eller et skap.

Det lyse treverket har dominert i trendbildet i det siste, men nå er det de mørkere nyansene som er på fremmarsj. Valnøtt har en fyldig og varm bruntone som passer perfekt inn sammen med fargetrenden brunt og greige.

Det er også utrolig vakkert å kombinere ulike nyanser av lyst og mørkt treverk.

– Det blir aldri feil å blande ulike typer treverk. Hvis du har et lyst gulv, kan du velge et mørkt bord. Det passer også veldig godt til fargetrenden med brunt og greige.

En vase med blomster og en grønn potteplante og et brennende lys på et stuebord
Sett ditt eget preg på interiøret med unikt og håndlaget keramikk.
Hvite lysestaker med brennende lys
Prikkete vase med en grønn bukett og et brennende lys ved siden av
En hjemmelaget lysestake i selvtørkende leire er et morsomt og kreativt blikkfang i interiøret. // Lag din helt egen glassvase med neglelakk. Kreativt og flott.

Unikt med håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk i alle farger og fasonger er populært denne sesongen. Fat, tallerkener, boller, kopper og vaser bidrar til den personlige og særegne stilen som vi ønsker å ha i boligene våre.

Keramikk er strålende å bruke i hverdagen til servering, men det kan også være en del av interiøret ditt. Hva med å gi keramikkoppen din en hedersplass på kjøkkenet? Eller lage en liten utstilling i vitrineskapet? Du kan også lage et stilleben der flere keramikkgjenstander er i fokus.

Keramikk er håndlaget, og når du kjøper et keramikkprodukt vil du dermed få noe helt spesielt som ingen andre har. Det kan du sette ditt preg på interiøret med. Hvis du skal kjøpe én gjenstand denne høsten, anbefaler Vibeke å kjøpe en keramikkvase som kan stå framme både med og uten blomster.

– Jeg synes en vase gjør mye med et rom. En kul keramikkvase med en form som er litt utenom det vanlige, vil bli et blikkfang.

En morsom ting man kan lage selv er lysestaker av selvtørkende leire. Denne kan også males når den er tørr.

TIPS!

En «gjør det selv» som også er veldig i vinden om dagen, er å bruke en enkel glassvase, finne fram noen neglelakker og «male» på dotter i forskjellige farger over hele. Her er det bare å la kreativiteten flyte. Hold deg til tre-fire ulike farger, gjerne farger du har i hjemmet, så vil vasen passe inn i flere rom.

Foto
Enkontrast
Produksjon
AMFI KREATIV