Slik lager du Oskars favoritt-kakao

To bilder som viser Oskar-maskott som skal lage kakao utendørs
Ingredienser til kakao satt opp i snøen

Mmm, hva er vel bedre enn en kopp kakao på en kald vinterdag. Topp den med små marshmallows og pisket krem, så blir den garantert en suksess hos de minste!

Det er ikke mye som varmer og gleder mer enn en kopp varm kakao når man er kald – enten man er krøllet sammen på sofaen eller på skitur med familien. Oppskriften under er en klassisk og enkel oppskrift, men vil du leke deg med andre smaker og varianter, har vi samlet noen tips og oppskrifter nederst i artikkelen.

Oppskrift på klassisk kakao

(4 porsjoner)

 • 1 l melk
 • 5 ss sukker
 • 5 ss kakaopulver

Slik gjør du

 1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakao og sukker løser seg opp i melken.
 2. Tilsett resten av melken og varm opp til det ryker godt av kakaoen (65-70 °C).
 3. Hell kakaoen i kopper og server.

Tips!

Topp kakaoen med pisket krem og marshmallows, så blir det ekstra gøy for de minste! Skal dere ut på tur, kan du putte kakaoen på en termokopp og legge marshmallowsene i en boks ved siden av. Ta gjerne med noen ekstra marshmallows, så kan dere grille noen på bålet også.

Kakao med en liten vri

Dersom du har lyst til å lage kakao med en vri, finnes det er hav av muligheter. Du kan for eksempel tilsette kanel, eller hva med litt chili for en sterkere variant? Noen synes også det er bedre å lage varm sjokolade istedenfor kakao, da det ofte har en rikere og mer fyldig smak enn kakao. Når du lager varm sjokolade, bruker du nemlig smeltet sjokolade istedenfor kakaopulver.

Mange liker å bruke mørk kokesjokolade, men du kan også bruke lys melkesjokolade eller hvit sjokolade dersom du heller vil det. Under finner du oppskrift på varm sjokolade.

Oppskrift på varm sjokolade

(3 porsjoner)

 • 1 plate mørk kokesjokolade
 • 0,5 dl vann
 • 6 dl helmelk (evt. lettmelk)

Slik gjør du

 1. Kok opp vannet i en kjele. Brekk sjokoladen i biter og rør den ut i det kokende vannet.
 2. Tilsett melken og varm det hele langsomt opp til kokepunktet, under røring.
Kakao med bringebær og krem i en kopp som er plassert på en tallerken
Varm sjokolade med bringebær. Foto: Matprat.no