Fem morsomme inneaktiviteter til vinterferien

Jente som leser bok på gulvet i sitt hjemmelagde telt i stua
Far og datter som leser bok på kvelden under et hjemmelaget telt i stua.

Gjør vinterferien ekstra innholdsrik ved å lage hinderløype med teip eller hytte midt i stua. La deg inspirere av våre fem forslag til morsomme inneaktiviteter.

Selv om det finnes en haug av uteaktiviteter barna kan gjøre i vinterferien, er det noen ganger deilig å bare være inne. Det skader imidlertid ikke å ha noen inneaktiviteter i bakhånd, da barna fort kan bli rastløse i løpet av uken. Med våre fem forslag til inneaktiviteter blir ferien alt annet enn kjedelig!

Tips!

Ta gjerne del i barnas aktiviteter, så blir det en hyggelig dag for hele familien.

Lage hytte med puter og tepper

Barn elsker å bygge hytte, så hvorfor ikke lage den inne? La barna bruke det dere har av puter og pledd, og bygg et koselig krypinn sammen midt i stua. Her kan barna kose seg med både tegning eller annen lek.

Slik gjør du

Start med å finne frem noen bord og stoler og tre et formsydd laken over møblene. Bruk deretter det dere har av puter og pledd for å gjøre det ekstra lunt og koselig inni hytta. Kanskje har barna noen bamser eller andre leker de også vil ta med seg inn? For å sette stemningen kan dere henge en enkel lyslenke i taket – da blir det ekstra hyggelig å oppholde seg i den lille hytta.

Tips!

Plasser åpningen til hytta mot tv-en i huset, så kan dere ha filmkveld med hele familien. Ta gjerne med dyner og litt snacks for kosens skyld.

Mor og datter som smiler og ler mens de baker på kjøkkenet