Er du klar for å feire kakedagen?

mann som holder fram den ferdige kaka
nærbilde av kake med krem og bringebær

8. april er den store kakedagen, og hva er bedre enn en dag som gir oss en god grunn til å spise en deilig kake?

Av årets 365 dager, er det altså 8. april som er dagen du bør spise kake. Og som et norsk ordtak sier, «det en selv baker, er det som best smaker», så her er det bare å ta frem bakebollen og sette i gang!

Det finnes utallige varianter kaker, og her kommer det vanskeligste valget: Hvilken skal du lage? Noen elsker sjokoladekake, og andre jubler når en høy kremkake kommer på bordet – det gjelder å finne sin favoritt.

Det er kanskje i overkant å snakke om kaketrender, men det har skjedd en utvikling på kakefronten. På 80-tallet var det ikke én bursdag som ble feiret uten bløtkake med krem, og er det noen som husker fyrstekake? Rullekake har hatt sin storhetstid, og den klassiske sjokoladekaken i langpanne er en sikker vinner i barnebursdager ennå. Det tar helt av når cupcakes kommer til landet – de små kunstverkene er umulige å motstå.

Uansett trender, så er det smaken som bestemmer. Hva er din favorittkake? Vi slår et slag for en klassiker som har overlevd i mange tiår, og som aldri blir utdatert. Oppskriften finner du nedenfor. Kos deg!

kakedeigen i en blå form ved siden av en skål med bringebær