Fem stiler du kan kopiere på nyttårsaften

Kvinne i champagnefarget kjole sitter med gulvet omringet av konfetti
Modell med svart, enermet kjole
Dame med glitterkjole med spaghettistropper og voluminøs chiffonbluse under. Rosa.

Er du på jakt etter det perfekte nyttårsantrekket? La deg inspirere av disse fjonge antrekkene.

Den perfekte nyttårskjolen skal se fantastisk ut. Samtidig bør den være behagelig å bruke en hel kveld. Den må både tåle at du sitter mange timer til bords, men også at du tar en svingom på dansegulvet.

Hvilken kjole vil du møte det nye året i? Her får du fem gode tips som du kan ta med deg på jakten etter det perfekte nyttårsantrekket:

1. En sikker vinner

Det var Coco Chanel som introduserte uttrykket «den lille sorte» på 20-tallet, og siden har den vært et must i garderoben. Dette er kjolen du skal kunne bruke til alle anledninger – og redningen hver gang du ikke aner hva du skal ha på deg.

En sort kjole med fint snitt og god kvalitet er rett og slett et genialt plagg – både å bruke og style. Bruk den til hverdags med en cardigan eller lun strikkegenser over, og pynt den opp med smykker og høye hæler til fest.

Velg en kjole som er behagelig å ha på, med det snittet du liker. Kjolen trenger absolutt ikke å være liten, slik kallenavnet antyder. Velg gjerne en som er fotsid eller langermet for en elegant nyttårslook – som attpåtil sørger for at du holder varmen.

2. 90-tallets favorittkjole

90-tallet har preget motebildet en stund nå, og et av signaturplaggene fra tiåret er kjolen med spagettistropper. Mange er kanskje ikke så fan av bare skuldre- og armer på denne tiden av året, men supplert med en grovstrikket cardigan fungerer den utmerket også på nyttårsaften. En annen mulighet er å bruke en tynn genser under kjolen.

Velg gjerne en kjole i silke, sateng eller velur, og la deg inspirere av garderoben til Rachel i TV-serien «Friends». Fullfør looken med store gullfargede øreringer og en neglelakk som popper litt.

Kvinne i svart kjole lener seg mot en skjenk mens hun holder i helen på skoen sin
Modell poserer med svart paljettkjole i en grønn sofa
Modell poserer med paljettkjole i sølv
Jente i svart glitterkjole danser og smiler mot kamera
Damer i gltiterkjoler danser i glitterkonfetti

3. Bli festens midtpunkt med paljetter

Dette er kvelden hvor du bør benytte muligheten til å skinne om kapp med discokula! Det er ingenting som heter for mye paljetter på nyttårsaften.

Fordelen med å velge en kjole eller skjørt med paljetter, er at du ikke trenger å gjøre så mye med håret eller slå på stortromma med smykkene, siden kjolen gjør jobben for deg.

Butikkene bugner over av paljettkjoler i forskjellige farger og fasonger. Vil du skinne litt ekstra kan du velge en i sterke farger, som rosa, rød eller grønn, men du trår heller aldri feil med en i sort, gull eller sølv. En løsere variant med lange ermer vil gjøre at du ser elegant ut selv om paljettene roper fest.

4. Behagelig glamour

Kjoler i velur, silke og sateng ser eksklusivt ut og passer perfekt til nyttårsfesten. Bonusen med disse materialene er at de i tillegg er veldig behagelige å ha på kroppen. Feiringen varer ofte i mange timer, og da er det beleilig at en lang velurkjole er like behagelig som kosesettet du har på deg i sofaen hjemme.

Omslagskjoler er også en god idé. Da kan du knyte kjolen akkurat så stramt som du ønsker og justere den utover kvelden. Et annet behagelig alternativ er en buksedress i et fint stoff. Denne kan du kle opp med pumps og lekre smykker – og vips så er du nyttårsfin.

5. Litt fusk er lov

I løpet av kvelden må dere ut og se på rakettene. Da er det deilig å kle på seg noe annet enn den hverdagslige parkasen, siden dette tross alt er en festaften. En fuskepels holder deg varm uten å svekke antrekket.

Fuskepels og jakker i teddystoff har vært i trendbildet en god stund, og det finnes mange varianter å velge mellom i butikkene. Du kan trygt gå for en i sterke farger eller dyremønster – eller velge en mer nøytral variant i sort, beige eller brun.

Kvinne som har på leopard fuskepels, ser inn i kamera