Lag den søteste godteribaren til bryllupet

tre krukker med godteri som ligger åpne
Skuff fylt med jordbær-godteri
Hvitt bur med gult og grønt godteri

Alle elsker smågodt – også bryllupsgjestene dine! Vi viser deg hvordan du disker opp en plukk-og-miks-bar full av fristelser.

Middagen er fortært, talene er overstått og bryllupsgjestene er klare for fest. Men før dansen kan sparkes i gang, trengs det gjerne et lite energikick i form av kaffe og noe søtt til – som sørger for at gjestene holder ut i de sene nattetimer. Dette er det perfekte øyeblikket for å overraske gjestene med en bugnende godteribar!

Det er ikke bare dekorativt og imponerende, men har også noe for enhver smak. Vi gir deg tipsene til hvordan du lager en uimotståelig godteribar som står i stil med den store dagen.

1. Lag en bar som kler bryllupet

For at godteribaren skal se gjennomført ut, bør også selve baren stå i stil med bryllupstemaet. Er temafargene for bryllupet ditt sølv og lavendel, bør du tenke i samme baner med godteriet. La gjestene fråtse i hvitt og rosa skum, blanke drops og sjokolade i sølvpapir. Bruk godteribaren som en del av dekorasjonen.

Er bryllupet mer glamorøst, kan du dekke et bord med en glitrende duk og servere godteri i lekre vaser. Vil du være ekstra kreativ kan du kjøpe eller bruke en gammel kommode, male den i temafargen for festen, og fylle skuffene og skapene med ulike krukker med godteri.

Er bryllupet derimot mer retroinspirert, kan du velge stripete kjærligheter på pinne, bruspulver og lakrisstenger – og alt som minner om barndom og lørdagsgodt. Bruk fantasien og kreativiteten, så skal du se at resultatet både smelter inn i temaet for festen – og på tunga til gjestene.

2. Fyll i lekre beholdere

For at godteriet skal vise seg fra sin beste side må det få skinne i lekre beholdere. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan servere i – men glassboller som du ser godteriet gjennom er mye brukt.

Er bryllupet ved havet, og du ønsker et maritimt tema kan du fylle godteri i runde boller i farget glass, og pynte bordet med garnkavler.

Liker du den romantiske, rustikke stilen, får du også kjøpt store glassboller med lokk. Da kan du sette på egendesignede etiketter, som beskriver hva som er oppi bollene, eller noen fine ord for å oppfordre gjestene til å forsyne seg.

Tips: Fyll beholderne skikkelig opp. Da ser det ekstra delikat ut!

3. Tenk tilbehør

Alt ligger i detaljene. Søte papirposer eller kremmerhus som gjestene kan fylle med godteri og spader eller klyper man kan forsyne seg med, gjør opplevelsen av å besøke en ekte godteributikk komplett.

I tillegg bør du ha lapper eller plakater som forklarer hva som er i de forskjellige bollene. Ønsker du å pynte litt ekstra kan du for eksempel bruke papirsugerør i forskjellige farger, vimpler, flagg, tags, konfetti, serpentiner, løpere, bånd og levende lys.

Tips: Pakk små goodiebags som gjestene kan få når de drar hjem, med en øyemaske, smertestillende og en liten godtepose. Dette kommer garantert til og settes pris på – spesielt av de ivrigste festdeltakerne.


Godteri og dessert