Disse interiørfargene vil vi ha i høst

Brunt stuerom med grå sjeselong sofa og rundt hvitt sofabord
Dame som sitter ved en pult, men kontorrekvisita i bakgrunn i
Fargeekspert Vibeke Illevold Nordsveen står bak instagramkontoen @enkontrast.

Denne høsten oser av fargeglede, enten det dreier seg om farger som popper mot deg, jordnære toner eller livlige pasteller.

Vi går mot en lysere fremtid, og den skal være fargerik! Farger i hjemmet er i vinden som aldri før, og det er et vidt spekter å fordype seg i, enten du liker den duse paletten eller de klare, sterke fargene.

Fargeekspert Vibeke Illevold Nordsveen ser spesielt tre trender som gjør seg gjeldende denne høsten. Vibeke er grafisk designer og er lidenskapelig opptatt av interiør og farger. Hun står bak instagramkontoen @enkontrast.

Dame som sitter ved en pult, men kontorrekvisita i bakgrunn i
Fargeekspert Vibeke Illevold Nordsveen står bak instagramkontoen @enkontrast.
Rosa rom med blomster bilder på veggen
Pasteller er lekkert. De duse fargene lyser opp i rommet, og gir overskudd og energi. Instagram: @kinevinje.
Brunt stuekrok med grønne planter og stol- og bord-gruppe
Brunt stuerom med grå sjeselong sofa og rundt hvitt sofabord
Ved å male vegger, lister og dører i samme farge gir du rommet et ryddig og rolig uttrykk, og det vil oppleves større. // Lekkert og spennende å male tak og vegger ton-i-ton.
Malet bue på vegg i grått
Myk opp interiøret ved å male en bue i en lekker farge.

Pasteller på alle flater

– Det er utrolig gøy å se at vi ønsker oss mer farger i boligene våre nå enn før, sier Vibeke.

Mange velger å bytte ut de beige veggene med farger i pastellene rosa, gult, lilla, blått og grønt. De duse, lekre fargene lyser opp i rommet, og gir overskudd og energi.

– Farger bidrar til å skape en god energi i ethvert rom, noe som er med på å understreke vår personlige stil og skape et unikt hjem. Nå ønsker vi oss et hjem som speiler hvem vi er og som skiller oss ut fra mengden. Det er flott at folk prøver seg frem med ulike farger innenfor en palett. Det blir mye farge, men så lenge fargene er rolige og harmonerer, går det veldig bra, forklarer Vibeke.

Les også: Topp tre interiørtrender denne sesongen

En av de største interiørtrendene for øyeblikket, er den sømløse stilen der flatene flyter over i hverandre. Dette kan du enkelt oppnå ved å blant annet male lister, dører og vegger i samme farge. Ved å gjøre dette får rommet et ryddig og rolig uttrykk, og oppleves større.

– Ikke glem taket, det er også en flate som er ganske stor. Personlig liker jeg å male taket ton i ton, det vil si i den samme fargen som veggen. Hvis du synes det er skummelt, kan du male det i en lysere nyanse av den samme fargen, forteller Vibeke.

TIPS!

Buer er på vei inn, og myker opp uttrykket i interiøret med sin runde form. Mal gjerne en stor bue midt på veggen, gjerne i en farge som harmonerer eller bryter med bakgrunnsfargen. Det fungerer som fargeelement og veggpynt, og gir en optisk illusjon av at det skjer noe mer i rommet, det kan for eksempel fremstå som en døråpning eller et vindu i stua bak sofaen.

Buet lysestake med vase på en mørk kommode
Grønt er lekkert til brune og greige farger.

Brunt og greige

Brune toner har vært populære en stund, og trenden fortsetter denne høsten. Det samme gjør greige, en blanding mellom grå og beige, som gir en diskret balanse mellom sorthet og kulørthet. Grønt er en farge som står godt til det brune og greige.

– Mange ønsker å ta naturen inn i hjemmene sine, og disse jordtonene er perfekte å matche med grønne planter. Eller hvorfor ikke rett og slett male et tilstøtende rom i grønt? Det vil harmonere godt.

Buet lysestake med vase på en mørk kommode
Grønt er lekkert til brune og greige farger.
Grønn tapet og han og henne servant og speil i bakgrunn
Mønstrede tapeter er nydelig som en kontrastvegg. Instagram: @HusetiDjupviken.

Klare farger

De støvete fargene er erstattet med klare, sterke farger denne høsten, og farger som «Lively Red» og «Statement Blue» fra Jotun oser av kreativitet, lekenhet og energi.

– Nå har vi lyst til å omgi oss med sterke farger som er med på å løfte humøret, forklarer Vibeke.

Tapeter er også på vei inn igjen, og passer godt til denne trenden.

Grønn tapet og han og henne servant og speil i bakgrunn
Mønstrede tapeter er nydelig som en kontrastvegg. Instagram: @HusetiDjupviken.