Stjel de beste løsningene fra tre bryllupsdager

Nygift par blir kastet konfetti på
Hvitdekket bord dekorert med markblomster i små vaser
Foto: Jan Tore Eriksen
Hvitdekket bord dekorert med markblomster i små vaser
Foto: Jan Tore Eriksen
Brudebilde av forelsket nygift par omgitt av trær
Foto: Jan Tore Eriksen

Tre nygifte par røper hva som funket skikkelig bra på deres store dag.

En stor del av det å planlegge bryllup handler om å ta valg. Enten det dreier seg om de store spørsmålene – som hvor bryllupet skal stå, hvem som skal være toastmaster, og hva du skal servere gjestene – til de helt små detaljene – som du kanskje ikke bryr deg særlig mye om, men som du allikevel er nødt til å ta stilling til.

Det kan mildt sagt være krevende å komme opp med løsninger som både føles riktig, gjør dagen smidig for gjestene, og som ikke er for tidskrevende eller tar knekken på budsjettet. Heldigvis er det mange som har vært i ilden før deg, og som med fasit i hånd vet hva som funket som ei kule.

Vi har snakket med tre nygifte par som deler sine beste løsninger – slik at du kan la deg inspirere!

Julies beste tips: Blomster på budsjett

Julie og Dan kom på en lur løsning som sørget for at blomsterdekoreringen bare ble barnemat på bryllupsdagen.

  • Hvem: Julie Simonsen og Dan Alexander Nypan.
  • Giftet seg i juni 2017 på Disen gård i Oslo.

Julie forteller:

– Vi skulle gifte oss i juni – en måned hvor det vokser fantastisk mye markblomster. Så da vi planla borddekkingen til middagen, var jeg overbevist om at jeg ville pynte bordene med ville vekster fra nærområdet. Jeg sjekket opp hvilke typer markblomster vi kunne forvente å finne, og planla å gå ut med familie og venner dagen før bryllupet for å plukke.

Tanken var å ha flere små buketter rundt på bordene, så vi trengte også noe å ha blomstene i. Under en inspirasjonsrunde på Pinterest kom jeg over noen som hadde brukt tomme barnemat-glass som telysestaker – og da slo det meg at disse ville fungere utmerket som blomstervaser også. Så jeg fikk vennene våre som har barn til å spare på tomme barnematglass, og vasket av etikettene med varmt vann og rødsprit.

Da bryllupsdagen nærmet seg var det imidlertid hundre ting som skulle ferdigstilles, og jeg innså at det ville ta altfor lang tid å plukke blomstene selv. Jeg søkte litt rundt etter en plan B, og kom over Blomsterhagen på Abildsø Gård i Oslo. De kunne blant annet tilby en blomsterpakke som het «markblomster» for en rimelig pris – og det var jo midt i blinken.

De hjalp oss med å beregne hvor mye vi trengte for å få nok små buketter på hvert bord, og så fikk jeg hjelp av venner til å snitte og dandere blomstene i glassene.

Resultatet ble skikkelig sommerlig, naturlig og fint! Det var dessuten veldig praktisk med små vaser og lave buketter for at blomstene ikke skulle komme i veien for praten over bordene – i tillegg til at løsningen var mye mer behagelig for lommeboka enn om vi skulle ha bestilt ferdige dekorasjoner fra en blomsterbutikk.

... Dette gikk derimot ikke like smidig:

– Bare noen timer før bryllupsmiddagen skulle starte ble Dan plutselig i skikkelig dårlig form. Han var blek og kaldsvettet – og endte med å halvveis måtte ligge på stolen for å orke å overvære middagen. Det var jo rimelig krise, kan du si.

Han kvikna heldigvis til utover kvelden, men da vi dro til legen dagen etter viste det seg at han hadde pådratt seg lyskebrokk – etter å ha båret tungt i forbindelse med forberedelsene dagen før bryllupet. Så et godt råd er å prøve å ta det litt rolig i forkant av den store dagen, og ikke gjøre noe som kan føre til at du blir immobil.

Opplevelsen illustrerte også hvor lite vits det er å henge seg opp i småting. Noen dager før bryllupet hang jeg meg for eksempel veldig opp i at dukene vi hadde leid ikke var akkurat som jeg trodde – men da dette skjedde ble jo det helt irrelevant. Jeg tror det er fort gjort å overvurdere viktighetene av detaljer i forkant. For når du først står der, så overskygges uansett alle småting av hvor overveldende dagen er.

Hvitdekket bord dekorert med markblomster i små vaser
Foto: Jan Tore Eriksen