Kvikklunsjkake – en smakfull påske

kvikklunsjkake pyntet med påskeegg
kvikklunsjkake på kjøkkenbenk

Hvem kan motstå en saftig sjokoladekake pyntet med tursjokoladen Kvikk Lunsj og alt du ønsker av påskegodis? Denne kaken vil imponere både i utseende og smak.

Påsken er en kjærkommen ferie for mange og enten du tilbringer den på fjellet, ved sjøen eller i byen, så står kos høyt på ønskelisten.

Endelig er det tid til å lag god mat du kan nyte sammen med familie og venner. Etter en lang dag med aktiviteter ute er det godt å komme inn og samles rundt spisebordet til et bedre måltid.

I en hektisk hverdag er dessert og kake nedprioritert, men i påsken er det tid for å kose seg litt ekstra.

Sjokoladedrøm

Kvikk Lunsj er den klassiske tursjokoladen og mange forbinder den med påske. Nå har den fått sin egen kake som fort kan bli en klassiker på påskemenyen.

Sjokoladekaken er saftig og dekket med en deilig sjokoladeglasur med et hint av kaffesmak. Kvikk Lunsj-stavene settes dekorativt rundt og så er det bare å fylle toppen med alt du ønsker av påskegodt.

Den kan godt erstatte desserten eller du kan servere den til formiddagskaffen. Kaken holder seg godt i kjøleskapet et par dager, så denne kan nytes i flere omganger. Hvis det blir noe igjen da, det er nemlig en fare for at alt blir spist opp.

God påske!
fremgangsmåte på kvikklunsjkake
fremgangsmåte på kvikklunsjkake
kvikklunsjkake på kjøkkenbenk, et kakestykke på et fat

Kvikklunsjkake

Passer til rund kakeform ca Ø24cm.

Dette trenger du:

  • 185 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 stk egg
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 3 ss bakekakao
  • 3 dl kulturmelk

Glasur:

  • 3 dl melis
  • 3 ss smeltet smør
  • 50g lys melkesjokolade
  • 2ts vaniljesukker
  • 3 ss kaffe

Pynt:

  • 6 pakker kvikklunsj (hver stav deles i to)
  • Påskesjokolade/nonstop - velg din favoritt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og sett til side for avkjøling.
  2. Lag eggedosis av egg og sukker.
  3. Bland alt det tørre og sikt det i røren.
  4. Deretter tilsettes det våte vekselvis med det tørre.
  5. Rør inn det smeltede smøret til slutt
  6. Kle bakeformen med bakepapir, fordel røren og sett den midt i ovnen på 175 grader i ca 1 time og 10 min.

Når kaken er avkjølt dekkes hele kaken med glasur. Del kvikklunsj staver i to, eventuelt tilpass til høyden på kaken og plasser de tett i tett.

Tips!

Pynt gjerne med grovhakkede kvikklunsj-biter og påskesjokolade. Her kan du pynte med dine favoritter.