Fruktig påske!
Kan det friste med en frisk påskedessert? Denne pizzavarianten er lett å lage, og du velger selv dine fruktfavoritter som topping.
Påske er tiden for å kose seg med god mat, og mange har tradisjon for å lage påskelam i denne høytiden. Da kan det være godt med en dessert som er lett og fruktig, og ikke minst lett å lage. Denne fruktpizzaen har en knasende sprø bunn, med en søt og syrlig kremsaus, toppet med frukt og friske bær – en helt nydelig smaksopplevelse. God påske!
Oppskrift: Fruktpizza til påske
INGREDIENSER
Kjeksdeig
- 200 g hvetemel
- 1/2 ss bakepulver
- 1/4 ss natron
- 100 g sukker
- 150 g smør
- 1 egg
- 2 ts vaniljesukker
Kremost (kan også bruke vaniljekrem)
- 220 g Philadelphia-ost
- 6 ss melis
- 1/2 ts vaniljesukker
Topping
Jordbær, kiwi, klementin, bringebær og blåbær (eller andre frukt og bær du liker).
Slik gjør du:
Kjeksdeig
- Sett ovnen på 170 grader.
- Visp sukker, vaniljesukker og smør, ha i egg. Tilsett melblandingen (sammen med bakepulver og natron) litt etter litt til alt er godt blandet.
- Kjevle deigen ut i eggeform. Sett i ovnen og stek i 11-13 minutter. La den avkjøles helt.
Kremost
- Visp kremost, melis og vaniljesukker.
- Smør dem utover den ferdigstekte og avkjølte deigen.
- Pynt med frukt og bær.