Amfelia, Oskar og påskeegget

Illustrasjon av Amfelia og Oskar på påskefjellet sammen med påskekylling, påskeegg og seigmenn
Illustrasjon av rosa påskehare på påskefjellet sammen med påskeegg og seigmenn

Les historien om da Amfelia og Oskar fikk en overraskelse i påskeegget.

Det er påske og Amfelia og Oskar har bestemt seg for å dra på påsketur. Det er sol og snø. Oskar føler seg superkul med nye solbriller og ski på beina.

– Amfelia, er okser også født med ski på beina? spør Oskar. Amfelia ler og synes Oskar er den søteste oksen i verden.

– Hvis okser ikke er født med ski på beina, er du den flinkeste oksen jeg har sett gå på ski. Du klarer til og med å spise sjokolade samtidig, sier Amfelia. Amfelia spør om Oskar er sulten.

– Jaaaa, roper Oskar, skal vi åpne påskeegget nå? Amfelia sier at de må spise litt mat først.

– Hvor fant du det påskeegget, Oskar? spør Amfelia.

– Det var påskeharen som kom med det, så klart.

De finner seg et koselig sted å sitte og finner frem sitteunderlag og mat. Det er deilig å sitte sånn i sola med hvert sitt rundstykke og varm kakao.

– Det var jammen en god idé å dra på påsketur, smiler Amfelia. De spiser opp maten sin kjempefort, for begge to er så spente på påskeegget. – Det er sikkert fullt av godteri, tenker Oskar.

Lunsjen er spist opp, og de to vennene ser på hverandre med spente blikk.

– Skal vi åpne påskeegget nå? spør Oskar.

– Ja! Det skal bli godt, svarer Amfelia og henter påskeegget opp fra sekken. Det kommer rare lyder fra egget. Klikkelyder, skrapelyder.

– Godteri skal vel ikke høres sånn ut, sier Oskar bekymret.

– Vi får åpne det og se hva som lager de rare lydene, sier Amfelia. Forsiktig åpner hun påskeegget, og da får de seg en overraskelse:

– Neimen, en søt liten kylling! utbryter Amfelia overrasket. – Å, så fin den er, så bitte liten! sier Oskar og titter på kyllingen som piper med tynn stemme. – Kanskje den fryser. Jeg tror det er best at vi tar den med inn på senteret. Amfelia ler.

– He he, nei, Oskar, det er ikke en ekte kylling. Det er en lekekylling! Oskar ser først forundret ut, så begynner han også å le.

– Ho ho, ja! Der lurte påskeharen oss. Men se! Det ligger også seigmenn i påskeegget – dansende seigmenn.

– Kan seigmenn danse, Amfelia? spør Oskar.

– Ja, det er jeg helt sikker på, sier Amfelia. Så gjør hun slik at både Oskar og hun selv blir bittesmå, bare litt større enn seigmennene.

– Nå kan vi danse sammen med seigmennene! roper Oskar lykkelig. Inne på senteret setter de lekekyllingen pent på plass i butikken, og så danser de sammen med seigmennene og påskeharen resten av kvelden.

Tips!

Hva med å skrive ut historien for å ta den med på hytta? Last ned historien i PDF her.

Illustrasjon av Amfelia på påskefjellet sammen med seigmenn