Julegavene du gir til bestemor og bestefar

Liten gutt henter stor pakke
Hender som blar i tom bok med saks, utklipp og teip rundt, klar til å lage fotobok
Forsiden på boken Min Bestemor
Forsiden på boken Min Bestefar
Bilder: Bastion Forlag

Å kjøpe julegave til besteforeldre kan være en vanskelig oppgave for mange. Med disse tipsene blir julegaveshoppingen til bestemor og bestefar litt enklere.

Fotogaver

Et forslag kan være å gi en fotobok fylt med både gamle og nye minner. Sannsynligheten er stor for at du har minner i form av mobilbilder som ikke har sett dagens lys. En fotobok er en ypperlig mulighet til dele disse med resten av familien – enten du lager den på nett eller for hånd.

For at fotoboken skal bli ekstra personlig, kan du skrive noen hyggelige (eller morsomme) ord til bildene. Kanskje skjedde det noe morsomt i det dere tok bildet, eller hva med å skrive ned en fin ting du husker fra dagen bildet ble tatt?

Synes du ikke at du har nok bilder til et helt album, er en fotokalender et godt alternativ. Fyll den med bilder av deg selv og resten av familien, slik at besteforeldrene dine kan tenke på deg hver gang de ser den.

Et tips er å plotte inn alle viktige datoer i kalenderen, så slipper besteforeldrene din å glemme bursdager og andre begivenheter. Velg bilder som passer hver enkelt måned. I desember kan du for eksempel bruke et julebilde, mens i juni kan du bruke et bilde fra fjorårets sommerferie.

Minneboken gjør comeback

Vi mimret tilbake til minnebøkene som vi tok med på skolen og fikk venner til å ivrig fylle ut sider om seg selv – med en tro om å bli husket for alltid. Informasjon som favorittfarge og kallenavn er for lengst glemt, men minneboken består i en ny og nydelig drakt.

For selv om du kjenner dine besteforeldre godt, har de garantert mange gode historier til gode. Som for eksempel: Hva er deres beste barndomsminne? Og når måtte de legge dere om kvelden?

I bøkene «Min bestemor» og «Min bestefar» har forfatteren Elma van Vliet stilt alle de spørsmålene vi har lett for å glemme. Med disse minnebøkene kan du notere mens din bestemor eller bestefar svarer på spørsmål om sitt liv.

Resultatet blir en unik og personlig minnebok som bevarer historien om dine besteforeldre for alltid. Dette blir vår gave til besteforeldre i hvert fall.

Ung gutt sitter i finstasen mellom sine besteforeldre, hvor bestemor pakker opp julegave