Sjokoladehjerter til Valentine

Hjerteformet brownie med melisstrøssel med bringebær rundt

Valentinsdagen er som kjent «alle hjerters dag». I den anledning kan du imponere din kjære ved å servere sjokoladehjerter i forskjellige varianter.

Dette er dagen for å nyte hverandres selskap og kose seg litt ekstra. Hjemmelaget behøver ikke å være vanskelig, men det lille ekstra gjør stor forskjell. Vi foreslår tre enkle varianter for spiselige sjokoladehjerter:

Hjerteformet brownie

Lag brownies i hjerteform for anledningen. Har du noen hjerteformer liggende fra pepperkakebakingen i jul? Fyll røren i disse. Dryss litt melis over før servering.

Sjokoladehjerter i form
Sjokoladehjerter i form
Tips! Strø over biter med tørket bringebær før du setter hjertene i kjøleskapet.

Sjokoladehjerter

 • Isbitbrett med hjerteformer
 • Sjokolade av ønsket variant
 • Gryte
 • Bolle som tåler varme

Slik gjør du

 1. Velg ut din kjæres favorittsjokolade. Det kan for eksempel være mørk sjokolade, hvit sjokolade eller melkesjokolade, men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting.
 2. Smelt sjokoladen i et vannbad: Fyll en kjele med litt vann. Sett oppi en bolle som tåler høy temperatur, slik at bollen «flyter» i vannet. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.
 3. Fyll hjerteformene i isbitbrettet med den flytende sjokoladen. Hvis ønskelig kan du for eksempel drysse litt havsalt over. Sett brettet kaldt i noen timer slik at sjokolade stivner igjen.
 4. Server på et delikat fat med litt pynt rundt.
Person dypper jordbær i hvit masse
Ferske jordbær som er hvit med sjokolade striper på

Jordbær dyppet i sjokolade

Server jordbær dyppet i sjokolade. Denne varianten kan serves for seg, eller i tillegg til en annen dessert. Serverer man for eksempel jordbærene ved siden av mektige sjokoladebrownies, anbefaler vi at du dypper jordbærene i hvit sjokolade.

Slik gjør du

 1. Smelt hvit sjokolade i et vannbad. Fyll sjokoladen i en form som egner seg til dypping.
 2. Skyll og tørk jordbærene.
 3. Dypp jordbærene i sjokoladen og legg dem til side på et fat med bakepapir
 4. Sett dem kjølig

Tips!

Bruk en glasurpose og fyll den med smeltet, mørk sjokolade. Klipp et lite hull i tuppen av posen og dekorer jordbærene. Sett de deretter kjølig igjen.