Kanelbolle med en smakfull vri

kollasj av et bilde av steffen johansen og kanelsnurrer på et serveringsbrett
Vår hobbykokk Steffen Johansen har funnet en ny, uimotståelig vri på kanelbollen, og deler oppskriften med deg i denne artikkelen.

Nå har den tradisjonelle kanelbollen fått en utfordrer, kanelbolle med salt karamell – og oppskriften finner du her.

Kanelsnurr, kanelknute eller kanelbolle. Kall den hva du vil, bare den har kanel i svingene.

Hvem klarer vel å takke nei til en myk og himmelsk duftende kanelbolle? Dette mesterverket av et bakverk er elsket av store og små og er alltid en vinner, uansett tid, sted og anledning.

Vår hobbykokk Steffen Johansen er glad i hvetebakst og kanelbolle står høyt på favorittlisten. Han baker gjerne den tradisjonelle varianten, men nå har han funnet en ny vri på kanelbollen som er helt uimotståelig. La oss snakke om kanelbolle med salt karamell! Her får du søtt, salt og myk hvetebakst i en bolle. Vi advarer mot faren for at du kan bli hekta, med prøv den!

Vi serverer deg oppskriften både på en klassisk kanelbolle og kanelbolle med salt karamell, så kan du velge hvilken du baker. Eller du kan si ja, takk, begge deler. Grunnoppskriften er den samme, du bare bytter ut sukker og kanel med salt karamell når du skal bake ut og legge på fyllet.

Og selv om du aldri trenger en unnskyldning for å sette tennene i en kanelbolle, så kan du uansett nyte den med ekstra god samvittighet på Kanelbollens dag 4. oktober. Ja, for den har faktisk sin egen dag.

bilde av alt du trenger av redskaper og ingredienser
bilde av alt du trenger av redskaper og ingredienser