17. mai-frokost – 5 ting som må stå på bordet
17. mai er alt lov og det innebærer at du kan spise pavlova med masse jordbær til frokost. Her er fem tips til frokosten, (nasjonal)dagens viktigste måltid.
1. Jordbær i alle former
Jordbær er en klassiker på frokostbordet. Vårsesongen er i gang, og friske frukter som jordbær har vært etterlengtet. Særlig de norske.
Jordbærene kan spises for seg selv, dyppes i sjokolade, spises med fløte og melis, eller du kan vispe sammen en herlig pavlova.
Ja, for som sagt – på denne dagen er det lov med kake til frokost.
Pavlova i rødt, hvitt og blått
Dekorer pavlovaen med jordbær og blåbær, så har du 17. mai-kake så det synger!
2. Fristende pålegg
Til frokosten sitter man gjerne i flere timer, og det er derfor ekstra viktig å ha deilig pålegg å fråtse i.
Skal du ha gjester, kan du spørre på forhånd om hva de liker. Ellers kommer du langt med eggerøre, spekemat og rørte bær.
3. Dekorer med friske blomster
På selve nasjonaldagen bør bordet dekoreres med blomster. Velg røde roser, hvite liljer eller en annen favoritt i riktige farger. Skal du på frokost hos noen andre, må du ikke glemme at blomster er den perfekte gave til verten.
4. God drikke
Start dagen med frisk juice, nytraktet kaffe eller annen god drikke du liker.
Sjekk om det er tilbud på drikke til maten
5. Norsk flagg
Det norske flagget hører bordet til. Når det kommer til 17. mai og flagg, er det uttrykket «more is more» som gjelder. Dekorer bordet med norske flagg. Hvis du ikke synes det var nok så finner du oppskrift på desserter i flaggets farger her.