Dette er sommerens største trender

Smilende dame sitter på ryggen til mann i hvit skjorte og beige dressjakke
Bilde av en blå, hvit og rød sportstrøye på en henger på en krok 
Jente med hvit t-skjorte og sporty shorts sitter på bakken på en basketballbane med benet over en basketball
I sommer kan du være både behagelig kledd og kul på en gang, med trendene elevated sportswear og athleisure.
Mann med lys grå singlet med tallet 3 på spiller basket 

Sommermoten 2024 byr på duse farger, sporty uttrykk og tidløse klassikere. Her er stylistens tips til klær og tilbehør – så du kan gå en trendy sommer i møte.

– Årets sommermote er tidløs, klassisk og bærekraftig. Med andre ord en anledning til å investere i basisgarderoben, sier stylist og tidligere moteredaktør Cecilie Mevatne.

Hun har gjort et dypdykk i sommerens trender, og mener at motebildet i 2024 byr på gode muligheter til å skinne i fine sommerantrekk, men også noen vågale innslag:

– De typiske hverdagsplaggene kan gjerne ha litt særpreg eller en kul detalj som skiller seg litt ut, og vi ser både blomstermønster for menn, maksimalisme og gjennomsiktige nettingsko. Det finnes med andre ord noe for enhver smak!

Her er sommerens største trender i 2024, samt tips til hvordan du kan style dem:

Sporty stil

Å kombinere feminine og maskuline uttrykk er i vinden i sommer, det samme er funksjonelle og komfortable antrekk inspirert av sportsverden – såkalt elevated sportswear eller athleisure.

– Det skal være avslappet, men kult, hvor du gjerne kombinerer materialer og plagg med ulike uttrykk, og har enkelte sportslige elementer i antrekket. Det kan være alt fra et par freshe joggesko, plagg med typiske atletiske striper i siden eller en kul glidelåsdetalj, tipser stylisten.

– T-skjorter og topper som minner om typiske sportsdrakter er også veldig trendy for tiden, for både damer og menn. Det samme er den klassiske poloskjorten.

Nærbilde av smilende mann med hvit t-skjorte 
Dame med hvitt skjørt og grønn bikini hviler i fanget til mann i hvit t-skjorte og hvit shorts i en båt    +
De duse fargene regjerer sommerens fargepalett!
Dame i hvit kjole ser utover en italiensk kystby

Sommerens fargepalett

Greit, det er kanskje ikke en farge, men i sommer er det aller mest trendy å kle seg i hvitt!

En hvit sommerkjole er dermed et sikkert kort i årets garderobe, det samme er hvite t-skjorter, skjorter og linbukser for menn.

Litt farger blir det imidlertid denne sommeren også:

– For damene ser vi også masse rødt, og duse farger som kremgult og lyseblått, mens for herrene er det duse rosatoner, grønt, grå og beige som gjelder, sier Cecilie.

Ønsker du å bli ny fra topp til tå har eksperten forslag til det ultimate sommerantrekket for damer i år:

– Det er en hvit, lang kjole, gjerne i heklet stoff, kombinert med et par røde sneakers eller ballerinasko! Og blir det kjølig om kvelden kan du slenge over en skinnjakke.

Og for trendy mannfolk er det et klassisk, helhvitt antrekk som gjelder:

– Gå for jeans eller en hvit bukse i lin sammen med en hvit t-skjorte av god kvalitet, og topp antrekket med en klassisk blazer som sitter fint, sier Cecilie.

Vil du lese mer om sommermoten 2024?

Dame med hvitt skjørt og bikinitopp sitter på steintrapp og spiser vannmelon
Sommerens skjørt kommer i utallige varianter, mens shortsen helst skal være av den korte typen om du vil være trendy i sommer.

Skjønne skjørt i mange varianter

På ekstra varme dager gjør det seg godt med luftige plagg og bare legger, og da er det jo flaks at et av sommerens største trendplagg for damene er skjørtet!

Blant annet gjør både det superkorte miniskjørtet og peplum-skjørtet, med rysjer og ekstra volum, comeback i motebildet i sommer. Eller du kan gå for et langt skjørt i gjennomsiktig stoff.

– Blyantskjørtet er også veldig trendy nå, og det er lov å leke seg med ulike lengder. Enten du velger langt eller kort kan du ikke trå feil med skjørt i sommer, sier Cecilie.

Shortsen skal være kort

Når det kommer til shortsen er det den korte varianten som gjelder i sommer – for både damer og menn.

– Trenger du en ny badeshorts kan du trygt se til sportsbutikkene. En treningsshorts er gjerne litt kortere og har jo det trendy, sportslige uttrykket også!

Rutete skjørt og rød sandaler sett ovenfra med grønt gress og lilla blomster i bakgrunnen 
Nærbilde av beige ballerinasko med sløyfe 
Ballerinaskoen holder fortsatt koken i sommer.

Sommerens sko er komfortable

Vi har sett dem i motebildet en god stund, men ballerinaskoene er ikke utgått enda. De blir med oss denne sommeren også!

– Vi liker det komfortabelt, og ser generelt mye flate sko i sommer. Årets ballerinasko kan gjerne ha den typiske Mary Jane-stroppen over foten, eller være i gjennomsiktig nettingstoff, sier Cecilie.

Det er også populært med skopynt, slik man ser på Crocs, eller mer bling med metalliske detaljer og pynt, og både flip flops og sneakers i alle regnbuens farger, ifølge stylisten.

Og for gutta er det den klassiske skinnsandalen eller et par loafers som gjelder om du vil være både komfortabel og trendy på føttene i sommer.

Nærbilde av tatovert mann med store solbriller 
Nyt sommeren og kos deg!

Sommerens mest trendy tilbehør

Trendene sommeren 2024 gir også en pekepinn om hva slags tilbehør som kan løfte et hvert antrekk.

Når sola skinner på sitt beste er det viktig å beskytte øynene, og vil du gjøre det trendy i sommer kan gutta trygt gå for et par klassiske pilotbriller.

– For damene ser vi også mye store solbriller, gjerne med farget glass. Også sommerens trendveske er stor i fasongen, perfekt når både reising og stranddager står for tur, sier Cecilie.

Og ingen sommergarderobe er komplett uten noen innslag av blomster!

– I sommer kan du fint pynte opp håret med silkebånd, sløyfer eller en hårbøyle med blomster. Og gutta kan pynte opp dressen med en rosedetalj, sier Cecilie.