Åtte tips til nyttårsfeiringen

Nyttårsaften kan bli staselig og behagelig for hele familien, så lenge du planlegger smart. Her er våre beste tips for en vellykket feiring.

Mange feirer nyttår sammen med venner, slektninger og barn i alle aldre. For å gjøre feiringen like flott for hele bøtteballetten kreves det imidlertid litt smart planlegging.

Spørsmålet er: Hvordan skal du få kvelden til å gå knirkefritt når far vil spise middag, bestemor vil slappe av, barna vil skyte opp raketter klokken 20.00 og minstemann egentlig skulle lagt seg?

Her er åtte knallgode tips til hvordan du gjør årets siste dag like bra for både den yngste og den eldste i selskapet – og alle i mellom.

1. Legg inn litt lek

Å sysselsette barn gjennom en hel kveld kan fort bli en slitsom affære. Derfor anbefaler vi å legge en plan for noe som skal skje underveis som de yngste på festen kan glede seg til. Dette kan være klassiske selskapsleker som stolleken og dansekonkurranse, eller skattejakt etter godteri.

Tegn opp et skattekart og gå til innkjøp av små poser som du fyller med morsomt snop som står i stil med nyttårsaften – som «Pop Rocks» eller lignende godteri som «smeller» i munnen. Barn elsker gjerne at voksne er med på leken, så det viktigste er ikke hva dere gjør, men at alle deltar.

2. Lad opp ute

Å vente på rakettene kan være ulidelig spennende. Derfor kan det være godt for både barn og voksne å tilbringe litt tid utendørs før middagen. Gjem unna noen stjerneskudd ute i nærområdet og få barna til å jakte på dem gjennom «tampen brenner».

Feirer dere på hytta eller i nærheten av en skiløype, kan dere arrangere nyttårsrenn for barna. Kjøp inn flagg, fakler og litt ekstra glitter og pynt som henges opp i løypa og i målområdet.

3. Pynt i plenum

La de minste få være med på å pynte og dekke bordet i forkant av festen. Ta med deg barna når du skal handle inn, og finn på noe morsomt og kreativt som de kan lage som nyttårspynt.

Det kan være bordkort, små origamifigurer eller hjemmelagde smellbongbonger. Når barna får være med på å velge ut pynt og hjelpe til, blir selve feiringen også ekstra fin for dem.

Tips! Finn fram litt leker som barna kan holde på med, som Lego, bøker og puslespill.
gutt med stjerneskudd