Utstyr til første klasse

Flat lay av kalkulator, penn og blyantspisser i gult

Har du spurt deg selv: "Hva trenger seksåringen?". Her finner du en sjekkliste over hva det kan være fint å være utstyrt med før første skoledag.

Skolesekk

Det aller viktigste man trenger til skolestart er selvsagt en god skolesekk. Førsteklassingen selv er nok mest opptatt av farge og pynt. Vi voksne tenker mer på at en liten kropp skal bære alt utstyret til og fra skolen.

Heldigvis er utvalget av skolesekker stort, slik at begges behov blir møtt. Det som er viktigst å sjekke er at sekken ikke er for stor, og at den sitter riktig på ryggen. I denne artikkelen finner du en mer utfyllende liste over hva du bør tenke på når du skal kjøpe skolesekk til førsteklassingen.

Pennal

Oppi sekken er det flere ting som må være med. Når førsteklassingene skal lære seg alfabetet trenger de noe å tegne og skrive med, og de trenger derfor et pennal. Man kan velge mellom store, flate pennal som kan åpnes helt opp og hvor alt har sin faste plass, eller så kan man velge et rundt posepennal hvor delene ligger løst oppi. Begge alternativene er gode, så her kan barnet velge fritt.

Visste du at de fleste pennal selges ferdig utstyrt med blyanter, viskelær og linjal? Et bonustips er likevel å kjøpe litt reserveutstyr til å ha på lur, for å unngå små «kriser» hvis en fargeblyant eller et viskelær er blitt borte.