
Slik lager du hjemmelagde julegaver

Hjemmelagde julegaver er både gøy å lage – og gøy å få. Vi gir deg oppskriften på hvordan du lager julegavene helt selv.
Spiselige julegaver
Spiselige julegaver er den beste sorten. Bruk førjulstiden på å lage hjemmelagde sjokoladekuler, pakk dem inn i små lekre esker, knyt på en sløyfe og gi dem bort til noen du er glad i.
Tips til andre spiselige gaver er granola, cookies og marmelade. Putt det i en krukke og knyt en sløyfe på. For å gjøre gaven ekstra personlig kan du skrive en koselig lapp og henge på krukken.
Hjemmelagde sjokoladekuler
Dette trenger du
- 250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladekake)
- 1 1⁄2 dl melis
- 2 ss bringebærsyltetøy
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts romessens eller litt ekte rom
- 100 g kokesjokolade
- 1 pose strøssel
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Trill massen til passe store kuler.
- Brekk kokesjokoladen i biter og smelt den i vannbad (en liten kjele står i en større kjele med kokende varmt vann). Rør sammen sjokoladen når den har blitt myk.
- Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull dem i strøssel, kokos, sjokoladepulver eller andre ønskelige godsaker.
- Oppbevar i en tett boks eller eske.
Hjemmelaget gløgg
Dette trenger du (5 porsjoner)
- 1 l eplemost
- 1 stk hel kanel
- 3 stk stjerneanis
- 5 stk hel nellik
- ½ stk sitron
- 1 ss revet frisk ingefær
Slik gjør du
- Ha eplemosten i en kjele sammen med kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, sitron og revet ingefær.
- Varm opp gløggen til kokepunktet og la den trekke i ca. 10-15 minutter.
- Server eplegløggen rykende varm i vide glass.
