Slik lykkes du med hjemmetrening

Kvinne i lilla treningstøy som gjør knebøy med strikk i stua
Kvinne i blått treningstøy som gjør utfall på kjøkkengulvet
Nærbilde av diverse treningsutstyr
Gå gjerne til innkjøp av litt treningsutstyr du kan ha hjemme, som for eksempel en treningsmatte, treningsstrikk og noen enkle vekter.

Å trene hjemme kan være like effektivt som å trene på et treningssenter. Vi gir deg fem gode tips som gjør at du lykkes med hjemmetrening.

Hjemmetrening har aldri vært mer aktuelt, og spør du oss, kan hjemmetrening være like tungt og effektivt som å trene på det lokale treningssenteret. Likevel opplever mange at det er vanskelig å motivere seg til å trene hjemme, noe som fører til at økten kanskje ikke blir helt slik du så for seg. Vi har derfor samlet fem tips som gjør det enklere å trene hjemme.

Lag en plan

For at du skal lykkes med hjemmetreningen er det viktig at du legger en plan før du starter. Hvor ofte skal du trene? Hvilke dager passer det best å trene på? Når og hvor lenge skal du trene? Skriv ned både en øktplan og en ukesplan, og hold deg til disse. Ved å følge en plan er det lettere å motivere seg på dager hvor motivasjonen mangler. Det er også en fin måte å spare tid på, da du allerede har tenkt ut hva skal gjøre på forhånd.

Velg øvelser du liker

Trening skal være gøy – også når du trener hjemme! Velg derfor øvelser du liker og som du vet du klarer å gjennomføre. Liker du knebøy, ja, da legger du til knebøy i øktplanen din. Du kommer langt med egen kroppsvekt og en enkel treningsstrikk.

Fjern distraksjoner

Har du prøvd å trene hjemme har du sikkert merket at det er lett å bli distrahert av andre ting. Plutselig er det en mobil som ringer, eller så trenger barna hjelp til noe. For å få til en god økt, er det viktig å legge vekk slike distraksjoner. Si ifra til de hjemme at du skal trene, slik at de kan respektere treningstiden din. Det er også lurt å legge vekk mobil og nettbrett når du skal trene. Unntaket er hvis du skal spille musikk, men la den ligge resten av økten.

Kvinne i fargerikt treningstøy som gjør treningsøvelse på stuegulvet foran en dataskjerm
Fresht treningstøy gjør noe på motivasjonen.

Ta på treningstøy

Det er fort gjort å tenke at man bare kan trene i det man står og går i når man uansett skal trene hjemme i sin egen stue. Men vi kan love deg at du vil føle deg mye mer motivert dersom du tar på treningstøy – også på hjemmetrening. Velg treningstøy som er behagelig og som passer økten du skal gjennomføre, samt sko med en lys såle som passer for innebruk. Det skader heller ikke å ta på treningstøy med litt farger og som du føler deg vel i. Kanskje er det lurt å investere i nytt og fresht treningstøy for å booste motivasjonen?

Lag en spilleliste

Musikk kan gjøre underverker for både kropp og sinn, og er et must når man skal finne motivasjon på trening. Og siden du trener hjemme kan du høre på akkurat det du vil, så høyt du bare vil. Lag deg en spilleliste på forhånd, så slipper du å bytte og finne sanger under selve økten. Legg til sanger som får deg i godt humør og som gjør at du får lyst til å yte det lille ekstra. Det finnes også en haug av ferdige lister du kan følge på både Spotify og YouTube.