Lys opp adventstiden

ansatt viser frem advensstaker
ansatt viser frem fine adventsstaker og julestjerner

Hos Christiania Belysning skinner lysene hele året, men sjelden betyr lys så mye for folk som i mørketiden.

Det er tid for innekos og hygge, og litt ekstra lys i vinduskarmen og på hylla er med på å sette stemningen fram mot jul. For butikksjef Silje er det et adventslys som betyr like mye hvert år.

– Jeg gleder meg like mye hvert år til å ta frem Lucia-tog adventsstaken min. Den er så koselig og gir meg en så god julestemning. Barna elsker den like mye som meg, forteller Silje Larsen Aavik, butikksjef på Christiania Belysning på AMFI Drøbak City.

– Å tenne Lucia-adventsstaken er et høydepunkt hver eneste jul

Vi har alle minner og tradisjoner knyttet til ulike detaljer ved julen. Det kribler like mye i kroppen hvert år når de samme gamle nissene hentes frem og adventsstjerna henges tilbake på den faste plassen i vinduet. Vi trykker på bryteren og det varme lyset fra stjernen fyller rommet - da kommer julestemningen snikende.

– Vi har vært gjennom et par utfordrende og spesielle år, så å kunne lyse opp nå betyr nok noe ekstra for folk, vil jeg tro, sier Silje.

hvit julestjerne
adventsstake formet som et luciatog
Luciatog adventstake med syv lys fra Star Trading. Pris: 1 799,-
adventsstake formet som snømenn
Snømenn adventsstake med fem lys fra Star Trading. Pris: 1 199,-
julestjerne
Mye fin julebelysning til salgs hos Christiania Belysning i år.

Hvite papirstjerner med flere lag i vinduet i år

Hjemme i vinduet til Silje lyser en hvit papirstjerne opp. En rask titt i butikken på senteret viser at hvit er fargen å gå for i år.

– Ja, i år er det mest hvitt å finne hos oss, ihvertfall når det kommer til stjernene. Den største trenden er disse hvite papirdekorasjonene i flere lag som virkelig gir en magisk stemning i vinduet.

Butikken til Silje bader i lys fra alle mulige stjerner, led lamper, adventsstaker, lysslynger og lysende julepynt. De flerdimensjonale papirstjernene kommer i flere størrelser og passer derfor i alle typer vinduer.

Mange velger mer utepynt

– Stjernene hører jo adventstiden til, det samme gjør utelysene. Å pynte opp hage og hus utvendig med lys har blitt veldig populært, så vi får et større utvalg til utebruk hvert år.

Skal du pynte opp en liten plante ved inngangspartiet eller et lite bed, trenger du kun en liten lysslynge, og den kan gjerne være batteridrevet. Til større busker finnes det nett som gir jevn og enkel fordeling av lyspunktene.

– Det viktigste å huske på er at det som brukes ute er godkjent for utendørs bruk. Man kan bruke utendørs slynger inne, men ikke omvendt.

I tillegg til tradisjonelle lysslynger foreslår Silje også små trær med lys og adventsstjerner til for eksempel inngangspartiet.

– Dette treet her kan fint stå enten ute eller inne, og det er veldig dekorativt! En sikker vinner både som en julegave eller en gave til seg selv og familien i førjulstiden, avslutter Silje.

Christiania Belysning har de også et godt utvalg av julepynt med lys, for eksempel nisser med lys inni som gjør at skjegget lyser opp eller eventyrlige lysestaker som skaper en magisk stemning på barnerommet.

Annonsørinnhold fra
Christiania Belysning

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00