Hjemmelagde julegaver går aldri av moten

ansatt viser frem produkter fra panduro
fritidsartikler fra panduro

Er du usikker på hva du skal gi bort til jul i år? Husk at hjemmelagde gaver alltid er en vinner.

Skap et herlig kaos på kjøkkenbordet med saks og lim og papp og isoporkuler eller len deg godt tilbake i godstolen med en varm gløgg og ta fram strikketøyet.

– Den klassiske dorullnissen er like populær i år som den var for 20 år siden! Den går aldri av moten, og det er jo så stas å se hvor stolte ungene blir når de lager noe eget.

Butikksjef på Yes! vi leker, Aina Jacobsen, bobler over av idéer og tanker når vi spør henne om forslag til hva man kan lage selv og gi bort i gave. Lekebutikken midt i AMFI Drøbak City er full av julegaveidéer, men Aina trekker oss med bort i det ene hjørnet av butikken.

– Her finner du alt du trenger for å lage hva som helst hjemme, smiler hun og legger til:

– Jeg har selv en slik boks hjemme som jeg tar fram når barnebarnet kommer på besøk. Da fyller vi bordet og setter sammen morsomme julekreasjoner. Men den kan jo også brukes på andre tider av året, ikke kun til jul.

Hun viser til en samleboks fra Panduro som er full av alt du trenger for å lage både julekort, pynt og dekorasjoner. Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom.

– Jeg tok inn Panduro som en del av butikken da jeg kjøpte den like før korona. Vi har alt fra lerret og maling til små og store perler, filt og kartong, og det du ikke finner her kan jeg bestille opp fra Panduro.

Personlig preg på årets julekuler

Hyllene er fulle av spennende produkter. Her er gjør-det-selv hobbysett, det er krus som kan males, lerret med fargekoder, det er filt, små kuler, store kuler, øyne, perler og maling. Og mye, mye mer!

– Jeg gjorde noe gøy med barnebarnet mitt i fjor. Vi kjøpte blanke julekuler som kan åpnes opp. Inni puttet vi lim, glitter og fjær og malte litt på utsiden. Det ble jo virkelig en helt unik gave som hun stolt kunne gi bort til det andre settet med besteforeldre, forteller den blide butikksjefen engasjert.

Blanke julekuler får du kjøpt i butikken. De kan for eksempel også fylles med bilder eller små juletegninger. Mal eller tegn med metallicpenn på utsiden og vipps har du en fantastisk julekule. Usikker på hva du skal putte inni? Det funker også med godteri.

– Det går jo også an å legge en liten julegave inni. Lag et smykke eller armbånd med perler og legg det inni kula. Det blir noen garantert glad for å få, avslutter Aina og går tilbake til kundene som leter etter årets julegaveskatter.

stativ med strikkede produkter med votter
LOKALE AKTØRER: Disse tovede vottene er laget av en dame på Digerud gård. Bogerud selger disse for henne i butikken.
ansatt viser frem utvalg av garn
utvalg av resirkulert garn i fargene oransje, blå og brun
RESIRKULERT: En spennende nyhet på Bogerud - resirkulert garn i mange farger.

– Vi liker å samarbeide med lokale aktører

Bogerud er det hektisk når vi er innom på besøk. Butikken som har spesialisert seg på kvalitetsklær til hele familien, selger også mengder av garn og sytilbehør. Blant reolene og stativene med garn i alle farger står et stativ med hjemmelagde, tovede votter.

– Disse er laget av en dame på Digerud gård. Hun selger vanligvis votter på julemesser, men på grunn av koronaen fikk hun ikke gjort det i fjor. Da ga vi henne et stativ i butikken, og det har vi fortsatt med. Alle pengene som kommer inn på disse vottene går rett tilbake til henne, forteller butikksjef Rolf Sverre Nielsen.

Butikken har også knyttet til seg en sydame som syr og reparerer for Bogeruds kunder. I tillegg strikker hun sokker som selges i butikken.

– Vi liker å samarbeide og hjelpe folk i lokalmiljøet. Det gir oss, og kundene, en ekstra glede, smiler Rolf Sverre.

Gode råd til de hjemmelagde gavene

For dem som gjerne vil strikke selv, så har Bogerud et stort utvalg garn både i farge og kvalitet. De ansatte har også god peiling og hjelper gjerne med råd og veiledning.

– Selv om jeg ikke strikker selv, så har jeg god oversikt over både garn og mønster og har masse gode tips å komme med. Er du helt fersk i strikkefaget kan det være lurt å starte med noe firkantet som en klut eller et skjerf, det er nok det enkleste.

Og starter du nå så kan du rekke å komme i mål til jul. Det gjelder bare å ikke legge lista så høyt i starten.

– Vi har en spennende nyhet her i butikken også nå, det garnet her er laget av resirkulert bomull, sier butikksjefen og viser frem noe fargerikt garn fra en hylle.

– Det passer veldig fint å bruke til hekling og strikking av hjemmetekstil som for eksempel brikker og grytekluter. Og en liten hemmelighet har de også lagt ved her - inne i banderolen er det blomsterfrø! Så når du er ferdig med garnet, kan du plante frøene i en potte og opp kommer det blomster, avslutter Rolf Sverre med et smil og en invitasjon til en hyggelig førjulshandelen hos dem på AMFI Drøbak City.

Annonsørinnhold fra
Yes! Vi leker og Bogerud