Finn smaken av jul hos Meny
I ett år har vi ventet på at duften av ribbe og pinnekjøtt skal fylle huset, og endelig er det tid for å samles igjen.
Julen er høysesong for kos rundt middagsbordet. – Måltidene er høydepunktet hjemme hos oss i jula, sier André Malonæs (37), kjøpmann hos MENY.
– Jeg er veldig glad i julens tradisjoner og spesielt maten da. Det er mørketid, og inne er det omtanke og en varme rundt måltidene som jeg setter utrolig stor pris på.
André er kokk og har jobbet 10 år i restaurantbransjen i Oslo. På CV’en står blant annet Brasserie France og Restaurant Victor - to anerkjente restauranter i hovedstaden. Nå har han flyttet til Kolbotn og begynte i jobben på MENY midt under korona. Han deler gladelig av sine beste tips til hvordan julemåltidet blir perfekt.
– Vi vet av erfaring at mange lager pinnekjøtt og ribbe kun en gang i året, så at noe går i glemmeboka det forstår vi godt. Hos oss har vi mye kompetanse blant de ansatte i både varmmat- og ferskvareavdelingen så vi håper folk stikker innom for gode råd.
Verdens beste ribbe
Ferskvaredisken hos MENY frister med de herligste stykkene av lutefisk og saftig tynnribbe. I varmmat-skapet frister medisterkaker og nystekt ribbe til lunsj. Og svoren, den er selvsagt sprø.
– Denne ribba kommer fra Prima Jæren-grisen vår. Den har levd store deler av året utendørs med god plass og mosjon, det merker man på strukturen i kjøttet, forteller varmmatansvarlig hos MENY AMFI Drøbak City, Alexander Kristiansen (23).
Jeg bruker 72 timer på ribba mi. 12 til 24 av timene ligger ribba i en saltlake, forteller André Malonæs, kjøpmann hos MENY.
Alexander er utdannet kokk og hjemme hos han står den tradisjonelle juletallerkenen på menyen på julaften.
– I år skal jeg endelig være sammen med familie som jeg nesten ikke har sett de to siste årene. Da blir det ribbe, medisterkaker, medisterpølser og det som er av deilig tilbehør. Det gleder jeg meg til.
Hele MENY oser av jul når vi er på besøk. Pinnekjøttet ligger klart til festmåltidet, småkakene er klare til servering og julegodteriet byr på mange valg i godterihyllene. Utvalget er stort, og du finner alt du trenger til alt av julens små og store begivenheter her i butikken på senteret.
Andrés gode tips til årets ribbe-middag
Om kjøpmann André fikk velge hadde de spist pinnekjøtt hjemme hos han på julaften, men flertallet bestemmer og derfor blir det ribbe hvert eneste år. Som kokk og mange års erfaring med tynnribbe, har han følgende råd å komme med til julemiddagen:
– For det første tror jeg mange vil ha godt av å bruke litt mer tid på ribba si enn de to og en halv timene det gjerne står i noen oppskrifter. Jeg bruker 72 timer på ribba mi. 12 til 24 av timene ligger ribba i en saltlake. Saltet holder på fuktigheten og ribba blir saftigere. Så må den langtidssteke før jeg setter opp temperaturen en god del de siste minuttene.
Skal ribba være tradisjonell i smaken på julaften eller kan man eksperimentere litt med krydder og lignende?
– For min egen del så velger jeg alltid klassisk, tradisjonell ribbe på julaften. Jeg har hvitløk og løk i dampvannet, men ellers kun salt og pepper på ribba. Blir det noe rester igjen, da lager jeg gjerne en asiatisk variant av den. Miks sammen en base saus av soya, ingefær, hvitløk og chilli, og ha i litt honning for å bygge oppunder fettet i ribba. Ha ribba i ovnen på lav temperatur mens du pensler med sausen - da får du en glazy, sticky og god resteribbemiddag.
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 9. desember – 15. desember
-
Gjelder 9. desember – 15. desember
-
Gjelder 9. desember – 15. desember
-
Gjelder 9. desember – 15. desember
-
Gjelder 9. desember – 15. desember