Stress ned med hjemmespa

Kvinne som slapper av i et badekar
Stemningsbilde av et duftlys
Nærbilde av morgenkåpe og tøfler plassert på en stråkurv
Hjemmespaet blir ekstra deilig med en myk morgenkåpe og tøfler. Ta det på etter at du har smurt inn kroppen med bodylotion og la det være på resten av kvelden.
Kvinne i morgenkåpe med ansiktsmaske og agurk på øynene

Sett av tid til å koble av og lag et deilig hjemmespa. Det krever hverken mange produkter eller mye tid. Vi viser deg hvordan du lager spa hjemme.

Det er få ting som er så deilig som litt alenetid på badet, hvor man får tid til å freshe opp både hud og hår. Det er i tillegg en perfekt måte å senke pulsen på i en travel hverdag – enten du velger å sette av tjue minutter eller en time.

Sett stemningen

For at du skal få den ordentlige spafølelsen er det viktig at stemningen er på plass. Den får du ved å dempe belysningen i rommet, samt tenne duftlys eller sette frem duftpinner. Gå gjerne for en lavendel-duft, da denne virker beroligende. Vanilje er også et godt alternativ.

Et annet godt tips å sette på en rolig og avslappende spilleliste. Her kan du enten sette sammen en liste med dine favoritter, eller så finner du mange fine spillelister på Spotify og YouTube.

Start i dusjen

En god skrubb er alfa og omega for å oppnå en fresh og glødende hud, og et naturlig steg å starte med når du har hjemmespa. Skrubben fjerner nemlig døde hudceller, stimulerer produksjonen av nye celler og gjør huden mykere.

Start med å påføre skrubben på fuktig hud og bruk forsiktige sirkelbevegelser for å massere den inn i huden. Skyll deretter huden med varmt vann. Avslutt dusjen med en god sjampo og balsam, og gjerne en hårkur til slutt.

Tips!

La hårkuren sitte i håret mens du barberer leggene eller gjør deg ferdig med andre ting.

Nok fuktighet

Selv om en god skrubb gjør susen for tørr vinterhud, er det minst like viktig å tilføre fuktighet når du kommer ut av dusjen. Smør kroppen med en fuktighetsgivende bodylotion og la den trekke godt inn før du hopper i badekåpa eller joggedressen. Et godt tips er å blande inn litt olje i bodylotionen din, da dette gir ekstra fukt til huden.

Mens du venter, kan du ta på en rensende ansiktsmaske etterfulgt av en deilig ansiktskrem. Her kan du også bruke en sheetmaske hvis du heller vil det. Eller begge deler, det er opp til deg.

Tips!

Har du tid, kan du gjerne bruke flere ansiktsmasker etter hverandre. Start for eksempel med en leirmaske som renser porene og fortsett med en fuktmaske for å oppnå glødende hud.

Ikke glem føttene

Er det én ting vi ofte glemmer, så er det å ta vare på føttene våre, men disse minst like viktig å pleie som resten av kroppen! Sett derfor av tid til et fotbad, hvor du bruker en grov fotskrubb til å fjerne død hud. Smør deretter inn føttene med en pleiende fotkrem og lakk neglene i en fresh farge.

Tips! Pakk føttene inn i plast og ullsokker etter at du har smurt dem inn i krem, slik at huden får tid til å trekke til seg ekstra mye fukt. Lar du det virke over natten, kan vi garantere babyhud når du våkner.

Hjemmespa for deg med dårlig tid

Det er ikke alle som har tid til å sette av en time til hjemmespa. Heldigvis kan bare noen minutter med egenpleie være nok til å få hvilepuls. Ta på deg noe behagelig, som en morgenkåpe eller joggebukse, og tenn et duftlys. Ta deg deretter tid til å skrubbe ansiktet, før du går videre til en pleiende ansiktsmaske. La den virke i noen minutter mens du lakker neglene eller smører inn leggene med bodylotion. Avslutt med et serum og en ansiktskrem.